Anasayfa , Dünya , NATO 50 kadın ve çocuk öldürdü

NATO 50 kadın ve çocuk öldürdü

AFGANİSTAN | 04 – 03 – 2011 | Afgan hükümeti yetkilileri BBC’ye yaptıkları açıklamada, 50’si kadın ve çocuk olmak üzere 65 sivilin geçen hafta düzenlenen NATO operasyonlarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Afgan hükümeti yetkilileri BBC’ye yaptıkları açıklamada, 50’si kadın ve çocuk olmak üzere 65 sivilin geçen hafta düzenlenen NATO operasyonlarında hayatını kaybettiğini söyledi.

Saldırı ile ilgili ilk incelemelerini tamamlayan NATO ise Kunar vilayetindeki saldırıda ölen sivil olmadığını savunuyor.

Kunar vilayeti valisi geçen hafta sonu NATO’nun dağlık kesimlerdeki bir yerleşim yerine düzenlediği saldırıda sivillerin öldüğünü açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de dahil olmak üzere Afgan yetkililer Kunar vilayetindeki NATO saldırısı sırasında ayrım gözetmeden yapılan bombalamalarda 20’si kadın 29’u çocuk ve geri kalanları da silahsız erkekler olmak üzere 65 sivilin öldürüldüğüne inanıyor.

NATO ise gece yarısı düzenlenen saldırıda 30 isyancının öldüğünü iddia ediyor.

Afganistan’daki yabancı askeri güç yetkilileri, sivillerin öldüğü iddialarını Taliban’a yakın kesimlerin ortaya attığını, Kabil’deki politikacıların da milliyetçi oldukları görünümü vermek için NATO’yu suçladıklarını savunuyor.

NATO, Kunar vilayetinin sarp dağlık kesiminde Taliban savaşçılarına karşı Apache helikopterleriyle üç gün boyunca operasyonlar düzenlediklerini söylüyor.

Saldırıların helikopter kameraları kayıtları ya da olayla ilgili askeri kurumların fotoğrafları henüz açıklanmış değil. (BBC Türkçe)