Anasayfa , Haberler , ATİF Köln, Yazar Halil İçöz ile Etkinlik Gerçekleştirdi

ATİF Köln, Yazar Halil İçöz ile Etkinlik Gerçekleştirdi

KÖLN|11.10.2021| ATİF Köln, yazar Halil İçöz ile birlikte, pazar günü Köln-Alterfeuerwache’da etkinlik düzenledi. Saat 13.30’da başlayan etkinlik, ATİF Köln adına yapılan açılış konuşması ile başladı. Yapılan konuşmada, 10 Ekim Ankara Katliam’ının yIldönümü olması nedeniyle, 6. yılında katledilenler anısı önünde saygıyla eğildiklerini, katliamın sorumlusu faşist devleti bir kez daha lanetledikleri vurgulandı.

Konuşmada daha sonra “Bu etkinlik, pandemi süreci ile birlikte başlayan yasaklar, yaratılan korku iklimi içinde, toplum yasamının bir bütün olararak alt üst edildi ve günümüzde sosyal ve kültürel faaliyetlerin de örgütlenesi zorlaştı, Bu açıdan Kitap Günü etkinligini örgütlenmesini önemli buluyoruz.” dendi

Etkinliğin konuğu Yazar Halil İçöz de yeni kitabı “Amber Çiçeği, Che’nin İntikamını Alan Kadın,” Monika Ertl yaşamını konu ettiği kitabını tanıttı. İçöz, içinde doğduğu ve yetiştiği Nazi Almanya’sında sinemacı genç bir kadına, Bolivya’da ve Güney Amerika’da dönüştüğü toplumsal devrimci duyarlılıktan tüm dünyada cesaretiyle tanınan bir hak savunucusuna ve ELN önderliğine, Monika Ertl’in yaşam öyküsü anlattı. İçöz, Ertl’in hayat hikayesinin, yaşadığı ve iz bıraktığı dönemlerin öte yanına geçen ve dahası tutku ve inancın, direnmekle cesaretin zamanı aşan öyküsü olduğunu belirti.

İlgiyle dinlenen Yazar Halil İçöz söyleşisinden sonra etkinliğin kültürel bölümüne geçildi. Gülüstan ve Çiğdem’in birlikte söyledikleri devrimci halk türküleri ve okudukları şiirlerle etkinlik sona erdi.

Etkinlikte açılan zengin kitap standı gelen ziyaretcilerin beğenisini topladı.