Home , APP , Sinem ve Anıl’dan Haber Var

Sinem ve Anıl’dan Haber Var

HABER MERKEZİ|22.08.2021|Bir süredir devrimci demokratik kamuoyunda da gündem olan Sinem Mut ve Anıl Kaya süreçlerine dair bugün bir açıklama yayınladı. Almanya Sinem Mut ve Anıl Kaya’nın iltica başvurusunu “politik olarak aşırı aktif oldukları” gerekçesiyle reddetmişti. Sinem Mut ve Anıl Kaya duyarlı yerli ve göçmenlerin desteğiyle mücadeleye devam ediyor.

Mut ve Kaya’nın açıklamaları şu şekilde:

İltica başvurumuzun reddedilmesi ve Türkiye’ye iade edilmemize karar verilmesi sonrasında bir çağrıda bulunmuştuk. Yaptığımız bu çağrı ile birlikte aldığımız tepkiler ve gösterilen dayanışmadan biliyoruz ki yalnız değiliz. Gerek Alman kamuoyu gerekse de ilgili kişi ve çevrelerin gösterdiği dayanışma ile karşı karşıya kaldığımız bu adaletsizliğin düzeltilmesi için çabamızı sürdürüyoruz. Bu adaletsizliğin herhangi bir demokratik ülkenin kurumsal mekanizmaları içerisinde çözülecek bir durum olduğuna inanmak istiyoruz. Ama biliyoruz ki bunun yolu da dayanışmadan, sesimizi daha çok duyurmaktan geçiyor.

İade edilme kararını durdurmak için dayanışmadan aldığımız moral ve güçle tüm haklarımızı kullanmaya devam ediyoruz. Avukatımız ile birlikte, ortaya çıkan yeni gelişmelerin de değerlendirilmesi için BAMF’a yeniden başvuruda bulunduk. Hakkımızda verilen iade kararının durdurulmasını ve iltica talebimizin kabul edilmesiyle bu haksızlığın giderilmesini talep ettik.

Ayrıca Baverya Eyalet Meclisine başvurmak için görüşmeler yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’ye iade edilmemiz durumunda bizi ağır bir adaletsizliğin ve insan onuruna aykırı bir sürecin beklediğinin farkındayız. Bunu engellemek  için de elimizden geleni yapıyoruz. Tüm bu süreçte temel talebimiz, hakkımız olan Politik ilticamızın kabul edilmesidir. Ve biliyoruz ki buraya kadar dayanışma ve adaletsizliğin düzeltileceğine olan inançla geldik. Şimdi bu inancı dayanışma ile çoğaltmak istiyoruz. Bu nedenle bu güne kadar sesimize ses katan tüm kişilere, kurumlara, basın yayın organlarına çok teşekkür ediyor ve dayanışma çağrımızı yineliyoruz.