Anasayfa , Haberler , Irkçılar Giresun’da Kürt işçileri linç etmek istedi

Irkçılar Giresun’da Kürt işçileri linç etmek istedi

167397_3GiRESUN-09-06-2014-  Türk ırkçıları Giresun’un Piraziz ilçesinde bir lisenin yurt inşaatında çalışan Kürt işçilere saldırıda bulunarak linç etmek istedi.

Tartışmanın Piraziz İsmail Yücel Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinin yanında  yapılan 200 kişilik yurt inşaatında çalışan Kürt işçilerle okul bahçesinde İstiklal  Marşı okumak için toplanan öğrenciler arasında çıktığı ileri sürüldü.

Bunun üzerine ırkçı güruhların okul çevresinde toplanarak, işçileri linç etmek istediği öğrenildi. Olay yerine gelen polislerin, ırkçılara müdahalede bulunmadan olayları “yatıştırdığı” ve işçileri inşaatta beklettiği belirtildi.

Ancak bu sırada okulun kapısında toplanan bazı ırkçıların içeri girmeye çalışması üzerine, Çevik Kuvvet ekiplerinin okula girişe izin vermediği bildirildi. Irkçılar daha sonra bahçe duvarından işçilerin bulunduğu yer taş atmaya başladılar.

İnşaat işçileri okuldan zırhlı araçlarla ön kapıdan çıkarılırken, ırkçı grup çevik kuvvet ekiplerini aşmaya çalıştı.  Gruba polis tarafından biber gazlı müdahale yapıldı. Sayıları 8 olduğu belirtilen işçiler, Giresun Emniyet  Müdürlüğü’ne götürüldü. Irkçı grup ise lise bahçesinde İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.  Gruptakilerin bazılarının elinde Türk bayrağı bulunurken, bazılarının da bozkurt işareti yaptıkları görüldü.

IRKÇI SALDIRILAR TIRMANDI

Türkiye’de her dönem devlet hoşgörüsü ve desteğinden yararlanan ırkçılar son haftalarda Kürtler yönelik saldırılarını arttırdı. 7 Haziran’da gerçekleşen Lice’deki katliamını protesto etmek isteyen Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde okuyan yaklaşık 50 Kürt öğrenci de 8 Haziran günü ırkçı saldırıya maruz kaldı. Öğrenciler polisin “saldırın, dövmeniz gerekenler bunlar” diyerek kışkırttığı ırkçı grupların saldırısının ardından gözaltına alınarak gece yarısına kadar emniyette bekletildi. Öğrenciler, polislerin de kendilerini darp ettiğini, can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

1 Haziran’da İstanbul Gaziosmanpaşa’da BDP’lilere saldıran ırkçılar biri ağır olmak üzere 4 kişiyi yaralamıştı.

20 Mayıs günü Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırı yapılmıştı. Saldırıda 10 öğrenci yaralanmıştı.