Home , EMEĞİN GÜNDEMİ , SINALTRAINAL Sendikacısı Katledildi! Diğer Sendika üyeleri tehdit altında!

SINALTRAINAL Sendikacısı Katledildi! Diğer Sendika üyeleri tehdit altında!

sinaltrainalKOLOMBİYA | 14-11-2013 | ATiK-Enilkom (Enternasyonal ilişkiler Komitesi) aracılığıyla elimize ulaşan haberi yayınlıyoruz.

İşçilerin enternasyonal dayanışmasında önemli yer alan sendikal faaliyet içersinde egemenler ellerinde olan tüm baskı ve sömürü aletlerini kullanarak yeniden bir sendikalı işçiyi katletmişlerdir. Oscar López Triviño yu mücadelemizde yaşatacağız.

„9 Kasım’da Kolombiya’nın güney batısında bulunan Bugalagrande’de sendika üyesi Oscar López Triviño katledilmiştir. Bundan bir gün önce paramiliterler sendika üyelerine ölüm tehditleri gönderip yıldırmak istemişlerken hala diğer sendika üyeleri ciddi tehlikeyle karşı karşıyalar.

Oscar López Triviño 9 kasımda kimliği tesbit edilemeyen bir şahıs tarafından Bugalagrade, Valled Cel Cauca bölgesinde vurularak öldürüldü. Oscar Lopez Trivino Nestle fabrikasında çalışan bir işçi ve  Ulusal Gıda Sanayisi İşçiler Sendikasının(Sindicato Nacional de Trabajadores de la Industria de Alimentos) SINALTRAINAL  Bugalagrande şubesi üyesiydi. 8 kasımda, Los Urabenos isimli paramiliter grup, yine SINALTRAINAL sendikası liderleri olan Nestle işçilerinden José Onofre Esquivel Luna ve Álvaro Varela Pérez’in ceptelefonlarına tehdit mesajları göndermişlerdir. Mesajlar tüm sendika ‘kömünistlerine’ öldürüleceklerine dair tehditlerdir.

SINALTRAINAL üyeleri 5 kasımdan itibaren Bugalagrande Nestle fabrikası önünde açlık grevindeler.  İşçilr daha önce yapılan müzakelerde kararlaştırılan taleplerin tanınamasını talep ediyor. Açlık grevi ilk aşamada 10 ekimde başlayıp sadece birkaç saat sonra ağır tehditlerden dolayı durdurulmuştur.

SINALTRAINAL 1982 kuruluş yılından itibaren paramiliterler tarafından sürekli tehdit altında olmuş ve hatta 20 sendika üyesi katledilmiştir. Sendikadan alınan verilere göre öldürülenlerin 13’ü Nestle işçisiymiş. Her nekadar Nestle herhangi bir şekilde bu paramiliter şiddetle bağlarını reddetsede Nestle bu ölümlerin ve bitmek bilmeyen tehditlerin tarafsız araştırmalarında yardım etme görevi vardır. Bu konuda Nestle hiçbir şekilde üstüne düşüni yapmamak yanısıra sendikacıların ve Nestle çalışanların karşı karşıya kaldığı tehditlerden faydalanmıştır.

Açlık grevimiz hala sürmekte ve mücadelemizden yılmayacağımızı beyan ederiz!“ (ATIK-Enilkom)