Anasayfa , Avrupa , Şiddete Karşı Kadınlar Ayakta !

Şiddete Karşı Kadınlar Ayakta !

DSC_0020

INNSBRUCK | 20 – 02 – 2015| Gün olmaya kadınların katledilmeleri haberleri basına yansımasın. Ortalama günde beş kadının katledildiği Erkek egemen zihniyet bir kadını daha katletti. Özgecan Aslan’ın katledilmesinin ardından Türkiye’de olduğu gibi tüm Avrupa’da protesto eylemleri yapılıyor.  Kadınlar sisteme ve onun erkek egemen anlayışına karşı öfkelerini, isyanlarını meydanları doldurarak haykırıyorlar. Bu protestolardan bir tanesi 20 ŞubatTarihinde  Innsbruckta gerçekleşti.

Yeni Kadının çağrısıyla bir araya gelen, Tirol Demokratik Kadınlar Platformu bileşenleri ( Yeni Kadın, Lilith,  Avrupa Demokratik kadın Hareketi, Amara, Alevi Kadınlar Birliği komitesi, Dersim Doğa ve kültür derneği Kadın Komitesi )  Mitingi örgütledi ve katılım sağladılar.  YDG ve Avusturyalı anti Faşist kadın örgütleri de Mitinge katılarak desteklerini sundular.

Kadın örgütlerinin katılımıyla gerçekleşen eylem,. Özgecan Aslan şahsında, katledilen tüm kadınlar için yapılan saygı duruşuyla ve  basın açıklamasıyla başladı. Erkek egemen anlayışın, kadının ne giyeceğine, kaç çocuk doğuracağına, ne zaman güleceğine karar verme yetkisini kendinde gören AKP iktidarı ile beraber kadın düşmanlığına vardığının belirtildiği açıklamada kadın cinayetlerinin politik olduğuna ve “cezasızlık” yoluyla artırıldığına, bu konuda kadınların sessiz kalmayacağına, öfkelerini, isyanlarını meydanlara taşıyacaklarına vurgu yapıldı. ‘’Yasta değil, isyandayız’’, şiarının öne çıktı.

Ardından ortak hazırlanan Almanca bildiri okundu. Bildiride; kadın cinayetlerinin Kürdistan’da, Türkiye’de, Almanya’da, Hindistan’da kısaca dünyanın her yerinde işlendiğine; Özgecan’ın katlinin ne ilk ne de son olduğuna; kadın katliamlarının sorumlusunun erkek egemen sistem olduğuna; AKP iktidari döneminde kadın cinayetlerinin arttığına değinildi. Kadın katliamalarının son bulması için kadınların bilinçlenmesinin, güçlü bir kadın dayanışmasının zorunluluğuna ve aciliyetine vurgu yapıldı. Güçlü bir kitlesel katılımın sağlandığı ve yoğun ilgi gören miting, “Yasta değil isyandayız” şiarıyla sonlandırıldı.