Home , Haberler , „Taşeron devam ettikçe bu zulüm bitmeyecek“

„Taşeron devam ettikçe bu zulüm bitmeyecek“

Ohne TitelİSTANBUL-25-11-2014-  İnşaat İşçileri Sendikası bugün (25 Kasım) 6 Eylül günü asansör katliamının gerçekleştiği Torun Center’ın önünde eylem gerçekleştirdi.
Yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamayan İntersis Firması’nın şantiyesinde çalışan inşaat işçileri için gerçekleştirilen eylemde sık sık “İnşaat işçisi yalnız değildir”, “Hak verilmez alınır, zafer sokakta kazanılır” sloganları atıldı.

İşçiler firma yetkilileri ile görüşmek istediklerini belirterek Torun Center önünde bekleyişlerini sürdürdüler; iş güvenliği anlamında şantiyede hiçbir şey olmadığını belirten işçiler, 14 kişinin yaklaşık 3 aydır parasını alamadığını belirttiler. 7-8 kişinin ise çalışmaya başladığı günden beri ücretlerini alamadığını ifade eden işçiler ayrıca işçi yemekhanesinin de oldukça sağlıksız koşullarda olduğunu vurguladılar.

Eyleme inşaatta çalışan ancak arkadaşlarına destek olmak için eylemde bulunan bir işçi ise “Taşeron devam ettikçe bu zulüm bitmeyecek” dedi.Taşeron olduğu için şantiye şantiye gezdiklerini aktaran işçi, Torun Center’ın şantiyesinde meydana gelen asansör katliamının ardından hala asansörlerde sorun olduğunu belirtti.
İntersis Firması’nın görüşmeyi kabul etmesi üzerine görüşmeye giden İntersis inşaat işçileri, müdürün yanındayken yetkilinin ücretlerin ödeneceğini açıkladığını ancak dışarı çıkıldığında “Biz ücretlerinizi ödemiştik zaten” dediğini aktardılar.
Bunun üzerine bekleyişlerini sürdüren işçilerin yanına firma yetkilisi gelerek “Biz taşerona ücretlerinizi ödedik, bu nedenle sadece asgari ücretlerinizi yatırabiliriz” demesi üzerine işçiler tepki gösterdi. Yetkili ve inşaat işçilerinin seçtiği temsilciler firma ile görüşmek üzere firmanın merkez binasına geçtiler.