Home , Avrupa , ATiF : „Oylar HDP`ye „

ATiF : „Oylar HDP`ye „

munih(2)Almanya’nın birçok merkezinde binlerce kişi dün oy verdi. Nürnberg, Frankfurt, Stuttgart, Hannover, Freiburg’da binlerce kişi oy verme işlemi için seçim bürolarına gitti. Münih’te ise MHP’li olduğu belirtilen bir kişi seçim çadırına tahammülsüzlük gösterdi.

NÜRNBERG

Nürnberg’de üç konvoy ve özel araçlarıyla gelen Türkiyeli ve Kürdistanlı seçmenler tercihlerini HDP’den yana yaptı. Kitle saatlerce bekledikten sonra oylarını kullanabildi.

Diğer taraftan oy verme işleminin yapıldığı Beutener Str’de seçim çadırı açan HDP’lilere ise ilgi yoğun. HDP çalışanları çadır açma izni aldıktan sonra seçim bölgesindeki bütün seçmenlere bilgi aktarıyor. Ancak Türk konsolosluğu ve diğer partilerin üyeleri, çadırı kaldırtmak için çabalıyor. HDP’li seçim komisyonu üyeleri, 31 Mayıs’a kadar hiçbir HDP’li oyun köşede, kıyıda kalmayacağını ve mutlaka kullanılacağını belirtti. Şimdiye kadar Nürnberg ve çevresinde HDP’nin oy oranının yüzde 30’lar dolayında olduğu da kaydediliyor.

ATİF Nürnberg temsilcisi 25 Mayıs Pazartesi günü tatil dolayısıyla tüm oy verebilecek kitlesiyle Seçim sandığına gideceklerini belirterek, tüm ilerici,demokrat,ezilen emekçileri,kadınları,gençleri HDP ye oy vermeye çağırdı.

nc3bcrnberg(5)

MÜNİH’DE HDP ÇADIRINA TAHAMMÜLSÜZLÜK

Münih’te HDP seçim çadırı 8 Mayıs’tan bu yana bilgilendirme çadırları devam ediyor. Yüzlerce insana hizmet veren HDP seçim çadırını HDP İzmir milletvekili adayı Pınar Aydınlar ziyaret etti. Dün MHP’li olduğu bir kişi, HDP seçim çadırı yakınında hakaret içeren yazılar astı. Öğleden sonra ise, bir grup faşist çadırın önünden geçerek provokasyon yaratmaya çalıştı. Provokatörler, suçüstü yapılarak şikayette bulunuldu. Çadır yöneticilerinden Zübeyde Akmeşe, bu tür faşizan baskıların kendilerini yıldıramayacağını söyledi.

FRANKFURT

Frankfurt Türk Konsolosluğu’nda ise HDP’li seçmen oy verebilmek için saatlerce kuyrukta bekledi. Oy kullanmak için 8 sandık olması nedeniyle zor anlar yaşandı. Oy kullanmaya gelenlerden özellikle Kürdistan illerinden olanların bazıları kayıtlarının bağlı oldukları illerde çıkmasından dolayı oy kullanamadı. Giessen’den 3 otobüs ve 30 araçla, Kassel’den 2 otobüs ve 15 araç, Hanau’dan 1 otobüs, Bensaim ve Bakm Alevi Derneği’nden 17 araç, Rüsselsheim’den 25 araç, Aschenfenburg’dan 7 araç, Wiesbaden’den 5 araç, Oldunwald’dan 7 araçla gelen kitle oy kullandı.

STUTTGART

Stuttgart kentinde ise, Allen’den 1 otobüs, 3 araç, Ludwigsbugr Sivas Becekli Köy Derneği’nden 47 kişi gelerek HDP’ye oy verdi. Heilbronn’dan 1 otobüs ve bir minibüs, Welzheim otobüs, Göppingen bir otobüs, Bodensee’den 60 araç bir otobüs ile gelen kitle HDP’den yana oy kullandı.

HANNOVER

Hannover’de de kitlesel olarak oy kullanıldı. Sabah saatlerinde Hannover HDP seçim bürosunun önünde toplanan kitle onlarca araçtan oluşan konvoy ile Hannover Messe alanına akın etti.

Halkın seçimi duyduğu yoğun ilgisinden dolayı yüzlerce kişi oy kullanmak amacıyla sırada bakarken Türk bayrağını açan bir şahıs provokatif tavırlarıyla halkı rahatsız etmeye başladı bunun üzerine sağduyulu yaklaşan HDP seçim görevlileri, söz konusu şahıstan bu tavrından vazgeçmeye, halkı rahatsız etmemesini istedi. Uyarılara aldırış etmeyen söz konusu şahıs, bir kişiyi yüzünden yumruklayarak içeriye konsolosluk korumaları arkasına sığındı. Bunun üzerine konsolosluk görevlileri HDP’lilerin yüzüne biber gazı sıkmaya başladı. Birçok kişi gazdan rahatsızlık geçirdi. Doktorlar müdahale etti.

Oyunu kullanmak için hazır bulunan NAV-DEM Eşbaşkanı Yüksel Koç, provokasyona gelmeme çağrısı yaptı.

FREIBURG

Freiburg ve çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları da oluşturdukları konvoy ile Karlsruhe Konsolosluğu’na giderek oylarını kullandı. Freiburg, Müllheim, Kehl, Offenburg ve Lahr’da yaşayan HDP seçmenleri oluşturdukları 50 araçlık konvoy ile Karlsruhe Konsolosluğu önüne geldi. Oyunu kullanan kitle konsolosluk önünde halay çekti, şarkı söyledi. “Bizler HDP”, “Bizler Meclis’e”, “Meclis’e can gelecek”, “Biji HDP” sloganı attı.