Home , Avrupa , İsviçre Yeni Kadın Eğitim Kampı Başarıyla Sonuçlandı!..

İsviçre Yeni Kadın Eğitim Kampı Başarıyla Sonuçlandı!..

zurichyenikadinkampiİSVİÇRE | 11 – 06 – 2009 | Yeni Kadın, İsviçre’nin Zürich kentinde eğitim kampını başarıyla sonuçlandırdı. İsviçre merkezli olarak düzenlenen kampta ‚Kapitalist Toplumda Şiddet‘ ve ‚Aile ve Çocuk Eğitimi‘ konularında sunum yapıldı. Kadınlar Komisyonu Başkanının yanısıra kampa Bayern Eyaleti Yönetim Kurulu üyesi Metin Ayçicek de katıldı.

İsviçre Yeni Kadın ise kampa ilişkin bir değerlendirme yazısı yayımladı:

5-6-7 Haziran tarihlerinde İsviçre’nin Zürich kentinde düzenlenen kadınlar eğitim kampımız, başarıyla gerçekleştirilmiştir. Kampın ön çalışmaları aşamasında hazırlamış olduğumuz el ilanları ve afişler kapsamlıca dağıtılmış, çesitli demokratik kurumlara ise özel davetiyeler gönderilerek kurum temsilcileri de kampımıza davet edilmiştir.

Kampımızın ilk günü, İsviçre’nin çeşitli kantonlarından katılım sağlayan kadın arkadaşların tanışmasına ve kampın açılışıyla tamamlanmıştır. Yapılan açılış ve tanışmanın ardından kampımıza  davet ettiimiz ATİK Kadınlar Komisyonu başkanı arkadaşın, eğitim konularından biri olarak belirlenen “Kapitalist Toplumda Aile“ konulu sunumunu gercekleştirerek devam edilmiştir güne.

zurichyenikadinkampi2İkinci günün porogramına ise; sabah yürüyüşü, sportif etkinlikler ve kahvaltınının ardından eğitim çalışmalarına devam edilmiştir. İkinci günün programında yer alan ve Alman çocuk koruma birliği, Bayern Eyaleti Yönetim Kurulu üyesi Metin Ayçicek’in sunumunu yaptığı “Aile ve Çocuk Egitimi“ temalı konu verilmiştir. Sunumun rol oyunları ve grup calışması şeklinde anlatılması, hem sunumlara zenginlik katmış, hem de dinleyicilerin sunuma katılm sağlamasını daha canlı kılmıştır. Tüm bunlar da yapılan sunumun daha iyi kavranmasını, anlatımda ki sadelik ve yöntemde ki farklılık açısından ilgi çekici ve etkileyici bir hal almasını sağlamıştır.

Genel anlamda çocuk eğitimi noktasında kısaca şu konulara değinilmiştir; Kimlik arayışı, Diyaloğ, Empati, çocukta öfke, ödül ve ceza sorunu, gelişen teknolojinin çocuk üzerinde ki etkileri, sorunların çözüm yöntemleri şeklinde ki noktalara değinilmiştir. Sunumcuya yöneltilen sorulara doyurucu cevaplar alınması büyük bir önem taşımaktadır. Bizler İsviçre Yeni Kadın örgütlülüğü olarak “Toplumda Aile ve Çocuk Eğitimi“nin önemini üç günümüzü ayırdığımız bu kampımızla bir kez daha dile getirmeye çalıştık. İkinci gün kampa katılım kırk’a ulaşmış, öğlen yemeğinin ardından sunumlara devam edilmiş, aksam yemeğinin ardından da  Kültür programı düzenlenmiştir.

Çeşitli koro ve ses yarışmaları düzenlenerek hemen hemen bütün arkadaşların eşlik etmeleri sağlanmıştır. Kültür proğramımız çeşitli skeclerin yapılmasi  ve film gösteriminin ardından sonlandırılmıştır. Üçüncü gün yine spor yürüyüşleri ve kahvaltının sonunda sunumlara devam edilmiş, öglen yemeğinin ardından ATİK Kadınlar Komisyonunun 2.toplantı sonuçları aktarılmıştır.

Zamanın kısıtlı olmasından kaynaklı toplantı sonuçlarına katkı sunma, tartışma noktasında eksik kalınmıştır. Daha sonra kamp noktasında yapılan değerlendirmelerin ardından Kampımız başarıyla ve hedeflerine ulaşarak sonuçlandırılmıştır.

zurichyenikadinkampi3Kampa katılan bütün arkadaşlar kamptan memnun bir şekilde ayrılmış, verilen sunumların önemi bir kez daha vurgulanmış, bu tip eğitim kamplarının sürekliliği önerileri gelmiştir. Bizlerde İsviçre Yeni Kadın Örgütlülüğü olarak, kampımızı olumlu olarak değerlendiriyoruz.

Yaşasın Yeni Kadin

Yaşasın ATİK, İTİF, YDG

İsviçre Yeni Kadın