Home , Avrupa , Şengal Katliamı Mannheim’da Protesto Edildi

Şengal Katliamı Mannheim’da Protesto Edildi

DSC_1679MANNHEİM 17 – 08 – 2014  Önceki hafta Mannheim kentinde Demokratik Güç Birliği’nin (AGİF, ATİF, Ceni, DİDF, Komkar, ÖDP Almanya, YXK) düzenlemiş olduğu 2 günlük protesto eylemi gerçekleştirildi. 12 Ağustos çadır kurularak ve el ilanları dağıtılarak Şengal’de yaşanan katliamlar hakkında bilgilendirme yapıldı.

13 Ağustos tarhinde ise saat 19:00 da başlayan yürüyüşte, kötü hava kosullarına rağmen 1000’e yakın bir katılım sağlanabildi. Kitle bayrakları, afiş ve pankartları ile, güçlü sloganları ile halkın dikkatini cekti.

Yürüyüş sonrası meydanda kurulmuş olan çadır önünde toplanan kitleye kısa bir açılış konuşması yaptıktan sonra katılımcılar saygı duruşuna davet edildi. Demokratik Güc Birligi adına bir açıklama yapıldı. Destek sunan diger kurumlarada söz hakkı verildi. Türkce, Kürtce ve Almanca konuşmalar ile dayanışma çağırıları yapıldı. Katılımcılar içinde Alman sol kurumlarda yer aldı.

MLPD (Dorothee Lohmann), Perspektive Kurdistan, DIE LINKE Mannheim (Thomas Truppers), Linksjugend Mannheim, Stadtrat Bündnis’90/Die Grünen Mannheim (Gerhard Fontagnier) ve bir çok kurum konusmalarını yaparak IŞİD tarafından başta Ezidiler olmak üzere halka karşı yaptıkları katliamı kinadılar ve bu katliamlara destek veren tüm ülkeler yargılanmalıdır denerek, tepkilerini dile getirdiler. IŞİD terörünün kinandığı ve öfkenin haykırıldığı miting atılan sloganlar ile son buldu.

DSC_1752