Home , Avrupa , Selam Olsun ‘Berlin Devrimci Mülteci Hareketi’ Direnişine!

Selam Olsun ‘Berlin Devrimci Mülteci Hareketi’ Direnişine!

asm berlinASM |13-04-2014 | Wir, der Europäische Rat der im Exil Lebenden, Verurteilen zu tiefst die staatlichen übergriffe der Polizei, auf die revolutionäre Flüchtlingsbewegung, welche die Stimme erhebt gegen die unmenschliche Flüchtlingsolitik und die unakzeptabelen Lebensbedingungen der Flüchtlinge! Dieser Angriff auf die Menschenrechte ist ein Verbrechen gegen die Menschlichkeit! Flüchtlinge , welche gerade wegen Verbrechen gegen Menschenrechte gezwungen sind aus ihrer Heimat zu fliehen, werden in dem Zufluchtsland somit erneut angegriffen und ihrer Menschenrechte beraubt! Wir protestieren aufs schärfste gegen dieses Verbrechen! Die Menschenrechte werden tag täglich mit rassistischen Gesetzen getreten; von der sogenannten Residenzpflicht, dem Verbot von eigenem Erwerb und Arbeit, der kriminalisierung und unakzeptabelen sozialen Lebensbedingungen wie Unterbringungen auf engstem Raum in abgelegenen Orten mit Gutscheinsystem ohne Bergeld, werden Menschen aus der Geselschaft ins Abseits gedrängt. All diese unmenschlichen Bedingungen isoliert die Flüchtlinge und macht sie krank. Die revolutionäre Flüchtlingsbewegung Fordert ein menschliches Leben für alle; nicht mehr und nicht weniger! Wir, der Europäische Rat der im Exil Lebenden, unterstützt von mit aller Kraft die Forderungen der Flüchtlingsbewegung in Berlin am Oranienplatz! Wir teilen nicht nur das gleiche Schicksal, sondern teilen in unserer Arbeit die gemeinsamen Ansprüche und Ziele und sprechen unsere vole Solidarität für alle Volksgruppen von der ganzen uns vereinenden Welt aus!Wir, der Europäische Rat der im Exil Lebenden, fordern, dass der Berliner Senat soll das anliegen der Bewegung sofort auf die Tagesordnung bringen und den zu Recht geforderten Forderungen und menschlichen Anspüchen rechtlich und in der Umsetzung entspechen! Ausserdem, hat der Senat sich für die Polizeilichen Übergriffe in ihrer Verantwortung zu entschuldigen und muss das falsche Handeln wiedergutmachen. Wir, der Europäische Rat der im Exil Lebenden, grüssen die Menschheit, welche für Recht und Freiheit in den Widerstand geht! Gegrüsst seien all unsere für ihre Rechte einstehenden Flüchtlingsgeschwister!

Europäische Rat der im Exil Lebenden

_____________________________________________________________________________________________________

Berlin’de örgütlü olan Devrimci Mülteci Hareketi’nin, Almanya’nın mültecilere yönelik insanlık dışı uygulamalarını protesto amaçlı demokratik direnişinin Berlin polisinin saldırısıyla engellenmeye çalışılmasını Avrupa Sürgünler Meclisi olarak lanetliyoruz. İnsan hakları istemlerine yöneltilmiş olan bu saldırı, bir insanlık suçudur. Ülkelerini benzer uygulamalar nedeniyle terk etmek zorunda kalmış olan mültecileri, konuk kabul edildikleri ülkede de aynı hukuk dışı uygulamalara maruz bırakmak, evrensel insan haklarına yönelik umutları da bir kez daha tüketmektedir.

Biz biliyoruz ki, mülteciler Almanya’nın pek çok yerinde aynı muameleye tabi tutulmaktadırlar. Mülteciler, “evrensel insan hakları bildirgelerinde söz konusu edilen özgürlüklerden, serbest dolaşım hakkından, kendi yaşamını kendisinin üretebilme olanaklarından yararlandırılmadan, potansiyel suç kaynağı olarak tanımlanıp, toplumdan bütünüyle tecrit koşullarında yaşamaya zorlanmaktadırlar. Bu koşullar mültecilerde birçok somatik ya da psikosomatik hastalıklara neden olmakta; kendi yaşamlarını kendi üretimleriyle sürdürmelerine olanak verilmediği için, toplumdan kopuk, asalak kimlikler oluşturmaya” itelenmektedirler.

Mültecilere yönelik olarak uygulanan ırkçı ve aşağılayıcı politikaları, sağlıksız kamp koşullarını teşhir etmek isteyen direnişçiler, gasp edilmiş olan ülke içinde serbest dolaşım hakkının mültecilere iadesini, yiyecek kuponu uygulamasının kaldırılarak bu konuda insan onurunu koruyan uygulamaların getirilmesini, mültecilerin de kendi emekleriyle yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışma haklarına kavuşturulmasını istemektedirler. Onların taleplerinin özeti, “insana yaraşır bir yaşam her insanın hakkıdır” olan bir adalet anlayışından öte bir istek içermemektedir.

Biz Avrupa Sürgünler Meclisi olarak, seslerini demokratik bir eylemle ilgililere ulaştıramaya çalışan Oranienplatz’daki mülteci direnişini destekliyor, onlarla kader birliği içerisinde olduğumuz kadar, eylem birliği ve dayanışma içerisinde de olacağımızı dünya halklarına duyuruyoruz. Eyalet Senatosu’nun Berlinli mültecilerin sorunlarını bir an önce gündemlerine alarak çözmeye yönelmeleri  Avrupa Sürgünler Meclisi’nin de talebidir.  Ve bu sürecin başlatılmamasının yanısıra, bir de polis saldırısıyla onların istemlerini boğmaya çalışmak kabul edilebilir bir davranış olamaz.

Bunu kesinlikle protesto ediyor, Berlinli mültecilerden derhal özür dilenmesi ve zararlarının tazminini bekliyoruz.

Selam olsun hak ve özgürlükleri için direnen insanlığa!

Selam olsun dünya bütününde hak mücadelesini sürdüren mülteci kardeşlerimize!