Home , Haberler , ‘Tüm kadınları direne direne kazandığımız alanlara çağırıyoruz’

‘Tüm kadınları direne direne kazandığımız alanlara çağırıyoruz’

İstanbul 8 Mart Kadın Platformu, 5 Mart Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapmak istediği mitingin Valilikçe engelleme girişimleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

HABER MERKEZİ (03-03-2017)-  8 Mart Kadın Platformu, 5 Mart Pazar günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapmak istediği mitingin Valilikçe engelleme girişimleriyle ilgili Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Platform adına açıklamayı okuyan Fidan Ataselim, 5 Mart Pazar günü Bakırköy’de yapılmak istenen 8 Mart mitinginin, güvenlik gerekçesiyle İstanbul Valiliği tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydetti. Valilik yetkililerinin kendilerine ilk olarak kapalı alanda etkinlik yapmayı önerdiğini aktaran Ataselim, bu öneriye “sokaklar da bizim meydanlar da” yanıtını verdiklerini söyledi.

‘Engellemesi gereken tacizciler tecavüzcüler’

“Her gün defalarca tacize, tecavüze uğradığımız, şiddet gördüğümüz; patlayan bombalardan çıkmaya çekindiğimiz sokakları güvensizleştiren bizler olmadığımıza göre, engellenmek istenenlerin kadınlar olmasını da kabul etmiyoruz” diyen Ataselim, sokakların tekmecilere, tecavüzcülere, savaş çığırtkanlarına, kadın düşmanlarına engellenmesi gerektiğinin altını çizdi. AKP’nin kadınların örgütlü gücünden korktuğuna vurgu yapan Ataselim, KHK’lar ile kadınların sesini duyuran basın kuruluşlarının, kadın derneklerinin ve örgütlerin kapatıldığını hatırlattı.

Ataselim, “Aynı AKP sesimizi kesmek, bizi aile içine hapsetmek isteyen politikalarını şimdi de valilik eliyle uyguladığı bu yasakçı tavrıyla bir kez daha gösterdi. Sesimizi kesebileceklerini sananlar, ‘sesimizi birleştirdiğimiz sokakları bizden alamayacaklar’ dedik, alamadılar” dedi.

‘Tüm kadınları direne direne kazandığımız alanlara çağırıyoruz’

Ataselim, şöyle devam etti: “İtiraz ederek, ‘Hayır’ diyerek, hayatımıza sahip çıkarak kazandıklarımız, kadınların ortak hafızasında duruyor ve bizler hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz. Şimdi de ‘Hayır’ demek için çıkacağımız sokakları bize kapatmak isteyenlere bir kez daha itiraz ettik ve ‘Hayır’ dedik ve 5 Mart’ta Baķırköy’deyiz.”

8 Mart’ın, tüm dünya kadınlarının ortak mücadele günü olduğunu belirten Ataselim, şunları söyledi: “Eve hapsedilmeyi, erkeklere bağımlı kılınmayı hiçbir zaman kabul etmemiş bizler, ‘Tüm yetkiyi bana verin’ diyen tek adam rejiminin yaratmak istediği karanlığın tam da bu olduğunun bilinciyle sokaklarda olacağız. Dünyanın yarısını oluşturan bizler evde, sokakta, okulda, işte, hayatın her alanında toplumsal yaşamda bizleri yok saymaya çalışan erke karşı direnmeye, yalnızca 8 Mart’ta değil, bundan sonra da sokaklarda olmaya devam edeceğiz. 5 Mart Pazar günü saat 13.00’da tüm kadınları direne direne kazandığımız Baķırköy Özgürlük Meydanı’na çağırıyoruz. 8 Mart engellenemez, engellenemedi.”

(etha)