Anasayfa , Avrupa , Seçim Çalışmasına Polis Engeli Boşa Çıkarıldı

Seçim Çalışmasına Polis Engeli Boşa Çıkarıldı

Solingen |18.09.2017| Seçim günğ yaklaşırken partilerin seçim çalışmaları tüm şehirlerde devam ediyor. Almanya’nın Solingen kentinde çalışma yürüten Enternasyonalist Liste/MLPD aktivistleri 16 Eylül tarihinde bir sokak yürüyüşü yaptı ve kitleye sesli propaganda ile seslendiler. Sokak gezintisi olarak adlandırılan seçim çalışmasına Liste’nin birinci adayı ve MLPD Başkanı Gabi Fechtner’de katıldı.

Yapılan sokak gezintisi esnasında ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) partisini çalışmaları ile karşılaşan Liste aktivistleri, AfD’yi protesto ederek ırkçı partiyi kitleye deşifre ettiler. Biranda olay yerine gelen 20 civarıdna polis Liste aktivistlerini baskı altına alarak, yapılan seçim çalışmasının izinsiz olduğunu idda ederek protestonun önüne geçtiler ve Liste’nin seçim çalışmasını engelleme girişiminde bulundular.

Seçim çalışmasını sürdüren aktivistler, polisin tavrının yasaya uygun olmadığını, seçimden 4 hafta öncesinden itibaren seçim için özel izin alınmasının söz konusu olmadığını dile getirdiler ve seçim çalışmasını sürdürmekte kararlı olduklarını dile getirdiler. Buna karşı Alman Polisi çalışmaya müdahale edeceğini belirterek tehditlerde bulundu.

Olayı kameraya alan Liste adayı ve Sol Forum temsilcisi Fritz Ullman, polis şiddetine maruz kaldı ve yere yatırılarak kolları tersten kelepçelendi ve cep telefonuna el konuldu. Olayda MLPD Başkanı ve Listenin birinci adayı Gabi Fechtner’de saldırıya uğradı.

Olay yerinde bulunan yayaların, polis saldırısına maruz kalan Liste aktivistleri ile dayanışma göstermeleri dikkat çekti. Irkçı AfD’nin şikayetini dikkate alarak Lİste aktivistlerine baskı ve şiddet uygulayan polise karşı yayaların ve dinleyicilerin tepki göstermesi üzerine polis Liste aktivistlerini serbest bıraktı ve Ullman’ın cep telefonunu geri verdi.

Olaydan sonra Liste aktivistleri kitleye dönük propagandaya ve sokak gezintisine devam etti. Polisin sokak gezintisi yapan Liste aktivistlerini bir kaç defa daha engelleme girişimleri boşa çıkarıldı ancak Sivil ve resmi polislerin yakın takibi altında devam eden sokak gezintisi halk tarafından daha fazla ilgi ile karşılandı ve Liste/MLPD’nin parolalarının birçok dinleyici tarafından alkışlarla karşılanamsı dikkat çekti.

Köln’deki anti AfD yürüyüşünden bir fotograf (Nisan 2017)