Home , Avrupa , Avusturya’da Kürt siyasetçiye suikast planı ortaya çıktı

Avusturya’da Kürt siyasetçiye suikast planı ortaya çıktı

Haber Merkezi| 23.09.2020| MİT ajanı Feyyaz Ö., Avusturya’da Kürt siyasetçi Berivan Aslan’a yönelik suikast planı hazırladığını itiraf etti.

Avusturya’da Yeşiller Partisi’nde milletvekilliği de yapmış olan Kürt siyasetçi Berivan Aslan’a suikast planı ortaya çıktı. MİT ajanı Feyyaz Ö. Avusturya istihbarat birimlerine verdiği ifadelerde, Aslan’a yönelik suikast planı hazırladığını açıkladı.

İtalyan pasaportu olan Feyyaz Ö. suikast ile ilgili bilgileri Sırbistan’da başka bir MİT ajanından aldığını ve Avusturya’da yaşayan Aslan’ı bir süredir takip ettiğini söyledi. Berivan Aslan’a suikast yapmak için bir otelde emir beklediğini itiraf eden Feyyaz Ö, Berivan Aslanı öldürerek ya da yaralayarak muhalif Kürt siyasetçiye bir mesaj verilmek istendiğini açıkladı.

Feyyaz Ö.’nün daha önce de Amerika ile birlikte çalışan Metin Topuz’u 2017 yılında FETÖ üyeliği iddiası ile tutuklatan kişi olduğu biliniyor.

Feyyaz Ö.’nün itiraflarında MİT’in Avusturya’da başka suikastlar de planladığı ortaya çıktı. Peter Pilz, Andreas Schieder’in de suikast listesinde bulunduğunu, bu yöntemle Avusturya’da kaos yaratmak istendiğini belirtti.

BERİVAN ASLAN KİMDİR ?

Berivan Aslan Viyana’da azınlıklar, inanç özgürlükleri, kadın mücadelesi konusunda aktif siyaset yapan ve 2021 Viyana eyalet seçimlerinde yeşiller partisinden aday olan Kürt muhalif bir siyasetçi. Açıklamaları ve milletvekilliği döneminde AKP-MHP hükümetine muhalif çalışmaları ile de hem Türkiye’deki hem de Avusturya’daki ırkçı ve milliyetçi güruhların hedefinde olan bir siyasetçi.