Home , Bildiriler , SEÇİLMİŞLERİMİZE, İRADEMİZE VE ONURUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ; “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

SEÇİLMİŞLERİMİZE, İRADEMİZE VE ONURUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ; “DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

SEÇİLMİŞLERİMİZE, İRADEMİZE VE ONURUMUZA SAHİP ÇIKIYORUZ;
“DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ”

           „Sizden hiçbir talebim ve beklentim yoktur. Siyasi faaliyetlerim                                                                                                                                                           nedeniyle, ancak beni seçen halkım sorgulayabilir“ – Figen Yüksekdağ
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş başkanlarına ve milletvekillerine yönelik eş zamanlı operasyonlarla toplu gözaltıların yaşandığı 03 Kasım gecesi, evinin kapısı kırılarak, içerdeki ev halkı darp edilerek gözaltına alınan HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ, gözaltına alınırken “Direne Direne Kazanacağız!” diye haykırıyordu… Evet; başka şansımız yok! Sevgili vekilimiz Figen Yüksekdağ’ın dediği gibi, faşizmin bu topyekün saldırısını, hep birlikte direne direne püskürteceğiz.
Gültan Kışanak, Ayla Akat Ata, Fırat Anlı’nın tutuklanmaları ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanlarına yönelik saldırıların ve tutuklamaların protesto eylemleri henüz sürerken, milyonlarca insanın iradesini temsil eden HDP’nin başta Eşbaşkanları sayın Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder olmak üzere, seçilmiş milletvekilleri tek tek evlerinden alınarak tutuklandılar.
Halkın İradesini Hiçe Sayanlar, Bir Gün Mutlaka Hesap Verecekler;
Gezi Direnişi’ni ve 7 Haziran genel seçimleri sonuçlarını bir türlü içine sindiremeyen faşist TC devletinin günümüz temsilcileri R.T.Erdoğan, şürekası  AKP ve çeteleri, Türkiye’yi adım adım kan gölüne çevirdiler. 
Erdoğan’ın, “Allah’ın lütfu” olarak nitelendirdiği 15 Temmuz “darbe girişimi” seneryosu, akabinde ilan edilen OHAL ve KHK ların yanı sıra, denetim altına alınmış olan yargı mekanizmalarının da yardımı ve desteği ile, faşizan saldırılar meşrulaştırılıyor… Özgür basın ve muhalif TV kanalları tek tek kapatılarak halkın haber alma hakkı gasp edilirken, devrimci, demokrat, ilerici, kadın, genç, LGBTİ, Alevi, Kürt, Ermeni vb. muhalif tüm kesimlere karşı zaten gündemde olan saldırılar, 15 Temmuz sonrası hergün daha fazla boyutlandırıldı. Son olarak milyonlarca halkın özgür iradesiyle seçilmiş belediye başkanları ve milletvekillerini tek tek gözaltına alıp tutuklayarak saldırılarını zirveye taşımış oldular. 
HDP Kadın Partisidir, Kadınlar İradelerine Sahip Çıkıyorlar
Bu saldırı genelde Kürt halkına, ilerici, devrimci, yurtsever halkın demokrasi mücadelesine yönelik gerçekleştirilmiş bir saldırı olmakla birlikte, özel olarak kadınların eşitlik ve demokrasi mücadelesine yönelik bir saldırıdır. Çünkü Meclis’e en fazla kadın milletvekilini taşıyarak kadın iradesini temsil eden, kadınların eşitlik ve demokrasi mücadelesini sahiplenen ve milyonlarca kadın seçmenin oyunu alan bir parti olarak HDP, aynı zamanda bir kadın partisidir. 
Bu nedenle tüm ezilen kadınların sesi olan HDP Kadın vekillerine yönelik gözaltı ve tutuklama saldırıları, tüm direnen kadınlara yöneliktir. Tarihte hiçbir diktatör, kan dökerek, halkı katlederek, tutuklayarak, demokrasiyi gasp ederek saltanatını sürdürememiştir. Cinsiyetçi, kadın düşmanı R.T.Erdoğan, şürekası AKP Hükümeti ve çeteleri de sürdüremeyecektir.
Gün, Faşizme Karşı Öfkemizi İsyana Çevirme Günüdür
Yeni Kadın olarak, “faşizme karşı direnmek haktır ve meşrudur” gerçeğinden aldığımız güçle, tüm ezilen kadınları, onurlu/ insanca yaşamdan yana olan herkesi direnişi büyütmeye çağırıyoruz. Meclisteki irademiz olan HDP Kadın vekillerimiz ve tüm seçilmişler serbest bırakılıncaya kadar sokakları mesken eyleyerek, irademize sahip çıkalım.. 
Gün, faşizmin topyekün  saldırılarına karşı, topyekün direnişi büyütme günüdür… Gün geleceğine sahip çıkma, faşizme karşı omuz omuza dayanışma günüdür. 
 
  • Berxwedan Jîyane!               
  • Faşizme Karşı Omuz Omuza! 
  • Yaşasın Enternasyonal Kadın Dayanışması! 
  • Jin, Jiyan, Azadî!