Anasayfa , Avrupa , SCHWENNİNGEN’DEN KOBANİ’YE BİN SELAM!

SCHWENNİNGEN’DEN KOBANİ’YE BİN SELAM!

vıllıngen2ALMANYA |13-10-2014| Emperyalist saldırganlığa ve IŞİD faşizmine karşı direnişi büyütüyoruz!

09 Ekim Perşembe ve 11 Ekim Cumartesi günü Scwenningen’de Kobani ile dayanışma eylemleri gerçekleştirildi. İlk olarak 09 Ekim Perşembe günü Yurtsever Öğrenci Gençlik çağrısıyla Schwenningen’de Pazar Meydanı’nda toplanan kitle, yapılan kısa bir selamlama konuşmasının akabinde çarşı içinde kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün başlamasından yaklaşık 10 dak. kadar sonra ara yoldan çıkan bir Suriyeli’nin korteje bıçakla saldırmak istemesi üzerine, saldıran kişi polis tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Coşkulu sloganlar eşliğinde yürüyüşünü tamamlayıp tekrar Pazar meydanına gelen kitle, gerek Kobani’deki savaşta, gerekse de Türkiye’deki çatışmalarda yaşamlarını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından Cumartesi günü tekrar buluşmak üzere dağılındı.

Ancak aynı günün akşamı, yürüyüşte öncülük yapan genç kadın arkadaşın evinin, polisin gözaltına aldığı gencin kardeşleri tarafından basıldığı, babasının dövüldüğü, kendisinin de bıçakla hafif yaralandığını, polisin müdahelesi sonucu saldırganların gözaltına alındıklarını ertesi gün öğleden sonra duyduk.

11 Ekim Cumartesi günü ise, içlerinde ATİF ve Yeni Kadın’ın da olduğu ilerici, devrimci Türkiyeli kitle örgütlerinin çağrısıyla Kobani Direnişi ile dayanışmayı büyütmek amacıyla bir kez daha bir araya gelindi.

ADHF, DİDF, ATİF, Yürüyüş Okurları, Kürdistanlı Kadınlar ve Yeni Kadın tarafından örgütlenen miting, kitlenin selamlanmasının akabinde, Perşembe günkü eylemde ve sonrasında yaşananlar anlatıldı ve kınandı. Bugünkü eylemde de olası bir benzer durumda sağ duyulu olunması, provakasyona gelinmemesi konusunda kitle uyarıldı.

Gerek Kobani ve Rojova’daki direnişte, gerekse de Türkiye’de ki eylemlerde şehit düşenler anısına saygı duruşu gerçekleştirildikten sonra, eylemi örgütleyen örgütlerin ortak hazırladıkları açılış metni okundu.

Okunan metinde; emperyalistlerin Orta Doğu politikaları uğruna yaşanan vahşet anlatılarak emperyalizm teşhir edilirken, Rojova ve Kobani’deki direnişin direnişimiz olduğu ve Kobane direnişini sahiplenmenin insanlık onurunu sahiplenmek olduğu anlatıldı. Saldırılar devam ettiği sürece eylemlerimizin de çeşitli biçimlerde süreceği, yüreği imsanlıktan yana çarpan herkesin sokaklara çıkarak tepkilerini göstermeleri için çağrı yapıldı.

Eylemi destekleyen MLPD ve Linke Aktion Villingen-Schwenningen’den arkadaşların konuşmalarından sonra örgütleyici kurumlar Türkçe ve Almanca konuşmalar yaptılar.

“Türkei finanziert, İSİS bombardiert”, “Her Yer Kobani, Her Yer Direniş”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Hoch die Internationale Solidarität”, “Schulter an Schulter gegen Faschismus” sloganları sık sık coşkulu bir şekilde eylem boyunca atıldı.

Yaklaşık ikibuçuk saat süren eylem, birdahaki eylemlerde buluşmak üzere olaysız bir şekilde dağıldı.

ATİF Villingen – Schwenningen Komitesi