Home , Avrupa , Schwenningen-Villingen’de 1 Mayıs

Schwenningen-Villingen’de 1 Mayıs

Schwenningen-Villingen | 02.05.2020 | Korona virüs gerekçesiyle hemen bütün Avrupa’da, bu yıl İşçi Sınıfı ve Emekçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs kutlamaları, egemenler tarafından engellenmek istendi. Ancak; işçi sınıfı ve emekçiler emeğin temsili olan 1 Mayıs’a sahip çıkarak her yerde kutlamalarını gerçekleştirdiler.

Schwenningen’de de sınıfın iradesi galip geldi ve kutlama için izin alındı. “Kapitalizm krizini sırtımıza yükleyemez; 1 Mayıs’ta Sokağa” şiarı ile çağrılar yapıldı. Bizler de ATİK taraftarları olarak, “Evde Kal” çağrılarına karşı, “1 Mayıs’ta Eylemde Kal” şiarıyla çağrılarımızı yaptık. Sabah eylemin buluşma alanı olan Schwenningen tren garına gittiğimizde, eylem alanının şimdiye kadar hiç olmadığı yoğunlukta polis ablukasında olduğunu gördük. Eylem için, fiziki mesafe, maske vb. korunma tedbirleri şartı ile 50 kişilik izin alınmıştı. 49 kişinin eylem alanında, devrimci sorumluluğun da gereği koruyucu önlemlere dikkat ederek yer alırken, aynı tedbirlerle eylem alanının dışında izleyen dostlar yer alıyordu.

Miting alanında ATİK aktivistleri olarak bizim de söz aldığımız konuşmalarda kapitalist sistem teşhir edilirken, işçi sınıfı ve emekçilerin kapitalizmin krizinin karşısındaki ısrarlı duruşuna, bugün için birlik, mücadele ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.

Ardından yine koruyucu önlemlere özen göstererek, coşkulu sloganlar eşliğinde çarrşı merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Çarşı merkezinde de küçük bir miting gerçekleştirildikten sonra tekrar tren garına yüründü ve burada eylem yine coşkulu sloganlar eşliğinde sona erdirildi.