Anasayfa , Avrupa , Savaş,katliam,kan ve gözyaşı içinde yine bir bayramı karşılıyoruz…

Savaş,katliam,kan ve gözyaşı içinde yine bir bayramı karşılıyoruz…

bayramAVRUPA|07-08-2013 |Bu yıl  8 Ağustos  ile  10 Ağustos 2013  tarihleri arasında kutlanacak  Ramazan bayramının, halklararası  barış ve kardeşliği  güçlendirmeye vesile olması arzusuyla, tüm Avrupa da yaşayan   müslüman göçmen halkların bayramlarını  kutluyor,haksızlıklara,eşitsizliklere  ve ırkçılığa karşı, birlikte karşı durmaya ve  daha iyi yaşanabilir  savaşsız – sömürüsüz  özgür bir dünya yaratma  mücadelesine katılmaya, destek olmaya çağırıyoruz.

 

Ramazan Bayramı , İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan‘ın ardından üç gün boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanmaktadır. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlar, bu vesileyle kırgınlıklara,dargınlıklara  son verirler.

Müslümanlarca  mübarek  sayılan Ramazan ayında da Irak,Mısır,Suriye de olduğu gibi,hemen hemen tüm  İslam coğrafyasında mezhep savaşları,katliamlar ve gözyaşları dinmedi.

Emperyalistler ve uşaklarının  çıkarları  gereğince  dinsel , mezhepsel, ulusal çeliskiler kullanılıyor ve körükleniyor . Bu kötülükleri yapanların İslam  gerçeğinden ne kadar uzaklaştığını ,  İslam’ı  inanılmaz boyutlarda tahrif ettiklerini ,  son olarakta  Rojava da müslüman kisvesi altında,  Kürt halkından insanları katlettiklerini  ve  dini  politik çıkarlarına  alet etmeye devam ettiklerini görmekteyiz…

Bu yıl  8 Ağustos  ile  10 Ağustos 2013  tarihleri arasında kutlanacak  Ramazan bayramının, halklararası  barış ve kardeşliği  güçlendirmeye vesile olması arzusuyla, tüm Avrupa da yaşayan   müslüman göçmen halkların bayramlarını  kutluyor,haksızlıklara,eşitsizliklere  ve ırkçılığa karşı, birlikte karşı durmaya ve  daha iyi yaşanabilir  savaşsız – sömürüsüz  özgür bir dünya yaratma  mücadelesine katılmaya, destek olmaya çağırıyoruz.