Home , Avrupa , Sarrazin’e Karşı Öfke Büyüyor

Sarrazin’e Karşı Öfke Büyüyor

ALMANYA | 02 – 09 – 2010 | Alman Federal Merkez Bankası yönetim Kurulu ve SPD üyesi T. Sarrazin ırkçı açıklamalarına karşı öfke büyürken bir açıklama ATİF ve gençlik kurumlarından geldi.  Yapılan açıklamalarda Sarrazin’in açıklamalarının toplumda ayrımcılığa kapı araladığı ve Sarrazin’in bu açıklamaları bilinçli yaptığı vurgulandı.

ATİF:  ‘Göçmenlik 50. Yılında İken Irkçılığa Karşı Daha Ciddi Mücadele’

Almanya’da kurulan ilk göçmen kurumu olan Almanya Türkiiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF) yazılı açıklama ile Sarrazin’in ırkçı yaklaşımlarını kınadığının duyurdu. ATİF tarafından yapılan basın açıklamasında, Sarrazin’in yayınladığı ‘Almanya Kendisini Yıkıyor’ başlıklı kitabına atıfta bulunularak, ‘Bu başlık bilinçli seçilmiştir. Toplum içinde gelecekte varolma yönünde endişeleri olanlara yazılmıştır bu kitap.’ Buna bağlı olarak Sarrazin’in  toplumda ‘düşman’-‘dost’ve ‘iyi’-‘kötü’ kavramları temelinde ikilik yarattığı ve bu durumun alman faşizmi dönemlerini hatırlattığı vurgulandı.

Siyasal partilerin de eleştirildiği açıklamada, Sarrazin’in ırkçı açıklamalarına ciddiyetle yaklaşılmadığı, yapılanın sadece partiden ihraç etme yada görevine son verilmek yapılan çalışmalarl sınırlandığı vurgulandı. 50 yıllık göçmen tarihine değinilen açıklamada, ırkçılığa gayri ciddi yaklaşıldığı, daha öncede buna benzer açıklamaların Roland Koch tarafından gündeme geldiği ve belli aralıklarla bu türden açıklamaların yapılmasının hiçte şaşırtıcı olmadığı vurgulandı.

YDG ve REBELL’den Ortak Tavır

Yeni Demokratik Gençlik ve REBELL gençlik örgütleri tarafından ortak basın açıklamasında ise Sarrazin’in ırkçılığı körüklediği vurgulandı. Yapılan açıklamada „kapitalist sistem içinde işçi sınıfının çocukları için ‘kültürel ve sivil bir denge’ zaten düşünülemez, bilakis sadece kapitalistler tarafından işçi sınıfına yapılan baskı ve özgürlük için verilen meşru bir mücadele! Sarrazin’in provakasyonu tamda faşist yapılanmalara karşı kitlesel direnişlerin olduğu bir zamana denk gelmektedir. Elbetteki bir başka tesadüf olmayan durum ise O’nun kışkırtmalarına maruz kalan göçmenlerin geldikleri ülkelerin büyük bir bölümünde alman ordusu konuşlanmasıdır. Böylece O, savaş amaçlı askeri sevkiyatları aklarken, aynı zamanda örneğin meşru bir direniş gösteren afgan halkını ‘terörist’ olarak damgalamaktadır“ denildi.

T. Sarrazin hakkında cezai işlemlerin başlatılması talep eden gençlik kurumları, ırkçılığa ve faşizme karşı enternasyonal mücadelenin önemine değiniliyor.