Home , Avrupa , Köln; Tüm engelleme girişimlerine rağmen Afrin İşgal girişimi protesto edildi

Köln; Tüm engelleme girişimlerine rağmen Afrin İşgal girişimi protesto edildi

HABER MERKEZİ |27.01.2018| Avrupa`nın birçok kentinde olduğu gibi Almanya’da da Köln kentinde on binler bir araya gelerek faşist T.C. Devleti ve yanına aldığı gerici çetelerin Efrin’e yönelik saldırıları ve işgal girişimleri merkezi bir yürüyüş ile protesto edildi.

Aralarında ATİK, YDG, ve Yeni Kadın’ın da olduğu birçok devrimci-demokrat ve yurtsever kurumların çağrıları üzerine Köln Ebert-Platz ta toplanan kalabalık kitle, sloganlar  haykırarak T. C. Devletinin yürütmüş olduğu kirli savaşı teşhir ederek ve halaya durarak  Efrin direnişini selamlayarak başladılar. Yürüyüş  Alman polisinin yoğun bir şekilde engellemelerine karşın gecikmeli olarak başladı. Almanya’nın birçok kentinden bir araya gelen ATİK, YDG, Yeni Kadın yanı sıra  Partizan taraftarları da kortejlerini oluşturarak  yürüyüşdeki yerini aldılar. ATİK’in, Efrin işgaline ilişkin kaleme almış olduğu bildiriler yoğun bir şekilde kitlelere dağıtıldı. Yürüyüş boyunca hiç susmayan Almanca, Türkçe ve Kürtçe sloganlarla faşizme, emperyalizme ve ortadoğu da yürütülen gerici kirli savaşa karşı  Partizan saflarında mücadeleye çağıran Partizan taraftarlarının yoğun katılım sağladığı gözlemlendi. Yine büyük bir, ‘’Onu Anmak Savaşmaktır’’ yazılı İbrahim Kaypakkaya pankartını tüm güzergah boyunca taraftarların ellerinden düşürmedikleri dikkat çekti.

Son zamanlarda Alman polisinin temel hak ve özgürlüklere getirmiş olduğu kısıtlamalar, agresif ve provakatif tutumlar Köln’de de kendini gösterdi. Toplanan onbinlerden rahatsız olan Alman polisi bayrakları bahane ederek sık sık yürüyüşü durdurarak ve kortejlerin içerisinde koşarak kalabalığı kargaşaya zorladı. Polis yürüyüş esnasında ve toplanma alanında onlarca kişiye işlem yaptı. Toplanma alanına gelen insanlar polislerce aramaya tabi tutuldu. Bir şekilde insanların meşru gösteri haklarına müdahale etmek isteyen Alman polisi, bunda başarılı olamayınca yüz metrelerce olan yürüyüş kortejini üçe böldü. Düsseldorf yürüyüşünde olduğu gibi bölünen kitleler de polis çemberinde kalarak mitingler gerçekleştirdi. Miting sonrası polislerin eşliğinde tekrar Ebert-Platz’a yürüyen kalabalık yine tüm engellemelere rağmen sloganlarını haykırmaya devam etti. Eylemin sonlandırıldığını bahane göstererek ses cihazlarının bulunduğu arabaları sararak kendine müdahale zemini arayan alman polisi, sonunda Ebert-Platz’da kitleye T.C. Devletini aratmayacak şekilde saldırdı. Yaşlı, Kadın, Çocuk demeden saldırgan bir şekilde kitleleri iteleyen çevik kuvvet polisleri, iki toma ve yoğun polisleri ile hayli hazırlıklı idi. Ellerindeki joplarla kitlelerin üzerine gelen polislerin  bazı gençleri gözaltına aldığı görüldü.

Burjuva medyasına, bilinmeyenlere karşı suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Alman polisi, protestolarda görüldüğü gibi nasıl bir demokrasi işleteceklerini gösteriyor.