Anasayfa , Haberler , Saray Güven Memleketi Dersim’e Uğurlandı

Saray Güven Memleketi Dersim’e Uğurlandı

Frankfurt |18.09.2017| Katledilen Saray Güven (47), önceki gün yapılan bir törenle naaşı memleketi Dersim’e uğurlandı. Bischofsheim’da yapılan törenine başta kadın kurumları olmak üzere yüzlerce insan katıldı.
Yeni KADIN, YJK-E, UtaMara, ADKH, FEDA, Hessen Alevi Kadın Birlikleri temsilcileri ve Amara Kadın Meclisleri’nin katıldığı törende kadın kurumları adına ortak bir açıklama okundu. Naaşın salona alınmasıyla birlikte Jin Jiyan Azadi! sloganları atıldı ve duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Törende Saray Güven için hazırlanan bir sinevizyon gösterimi yapıldı ve gösterimde Saray Güven’in günlüğünden notlar okundu.

Törende bir konuşma yapan Güven’in kızı Rojin Güven şunları söyledi: “Annem çok acı çekti ama her zaman başı dikti. Bu şekilde yaşadı. Annemle gurur duyuyorum ve onu hiçbir zaman asla unutmayacağız.” Güven’in diğer kızı Dilan Bengi Güven de bu acı günlerinde yanlarına olan herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından FEDA pirlerinden Mehmet Turan Alevi inancına göre törende bulunanlardan rızalık aldı, kadınlar Saray’ın etrafında semaha durdular. Gülcan, semaha zazaca seslendirdiği ezgilerle eşlik etti.

Kadınlar daha sonra Güven’in tabutunu omuzlayarak “Jin Jiyan Azadi” sloganlarıyla cenazeyi uğurladı. Cenazenin Salı günü Dersim’in Pülümür ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

Ne Olmuştu?

Saray Güven 20 Ağustos tarihinde kayıp ilanı verilerek aranmış, 2 Eylül günü Frankfurt yakınlarında ki Münster ormanlık alanında cesedi bulunmuştu. Saray’ın katil zanlısı olarak bilinen Hayrettin Tandoğan Fransa’da yakalanmış ve sorgulamasının devam ettiği belirtiliyor. Alman Polisi’nin otopsi raporlarını ise yakında açıklaması bekleniyor.

Olaydan sonra Kadın kurumları ortak eylemlilikler düzenlemiş, olayın takipçisi olacaklarını beyan etmişti. (Fotograflar ANF’den alınmıştır)