Home , Haberler , Ali Asker hayranları: Tutuklanabilirsiniz!

Ali Asker hayranları: Tutuklanabilirsiniz!

TÜRKİYE | 27 – 06 – 2010 | ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, Konya Ereğli’de parti üyelerinin de aralarında bulunduğu dört kişinin, terör örgütü üyeliğinden tutuklanmasına tepki göstererek “Buna kargalar bile güler hukuksuzluğa son verilmeli ve arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı” dedi.

İşleyen yaptığı yazılı açıklamada, her türlü muhalefet hareketinin ve gençliğin yeni gelişen politikleşme dalgasının baskıyla kırılmak ve sindirilmek istendiğini savundu. Konya Ereğli’de, 78’liler Derneği’ne gitmek ve Ali Asker konserine katılmak isteyen aralarında partililerin de bulunduğu 4 kişinin “terör örgütü üyeliği” nden tutuklandığını belirten İşleyen şunları söyledi:

“Kargaların bile güleceği bu iddiaların hukukla uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığı, yapılanların siyasi olduğu ortadadır. AKP iktidarı, Bush‘un ‘ya bizdensiniz ya teröristiz‘ anlayışı çerçevesinde bir cemaat diktası geliştirmektedir. Konya bu konuda sabıkalı bir yerdir. İki yıl önce Selçuk Üniversitesi öğrencisi olan arkadaşlarımız ‘terör örgütü üyeliğinden‘ gözaltına alınmış aylarca cezaevinde kalmış, arkadaşlarımızdan birisi okuldan atılarak geleceği de elinden alınmıştı. Bugün de aynı şekilde arkadaşlarımız terörist olarak damgalanarak, gelecekleri, hayatları karartılmak istenmektedir. Bu tutuklamalarda arkadaşlarımız degil onları tutuklayanlar yargılanacaktır. AKP, kirli ellerini gençlerin üzerinden çekmeli, bu hukuksuzluğa bir an önce son verilmeli, tutuklular serbest bırakılmalıdır.” (Anka)