Anasayfa , Avrupa , Sakine, Fidan ve Leyla’nın Katili Hapiste Öldü

Sakine, Fidan ve Leyla’nın Katili Hapiste Öldü

PARİS |19.12.2016| 9 Ocak 2013 günü Sakine Cansız, Fİdan Doğan ve Leyla Şaylemez’i katlen Ömer Güney’in 17 aralık 2016 günü hapiste öldüğü duyuruldu.

Avukatı Anne-Sophie Laguens tarafından sosyal medya aracılığı ile yapılan açıklamada, katil Ömer Güney’in beyin tümörü hastası olduğu ve son aylarda durumunun ağırlaştığı belirtildi. Açıklamada ayrıca ölümüne yakalandığı akciğer infeksiyonunun sebep olduğu, bir tıbbi ekip tarafından eksiksiz biçimde bakılmasına rağmen ölümü engellenemediği vurgulanıyor. Avukatı, Ömer Güney’in mahkemeye çıkmada çok istekli olduğunu dile getirdi.

Ömer Güney, 9 Ocak katliamı ile gündeme gelmiş bir katil. MİT ile bağlantısı kamuoyunda sıkça dile gelmişti. Ancak gerek Franksız makamları gereksede TC devleti katil Ömer Güney’in arkasında kimlerin olduğuna dair elle tutulur bir ilerleme henüz kaydetmediler.

Yaşanan bu adaletsizliğe başta Kürtler olmak üzere kamuoyu ciddi bir tepki duyuyor. Avrupa’nın belirli büyük şehrilerinde Kürtler ve demokratik kamuoyu adalet nöbetleri tutarak yaşanan adaletsizliğe dikkat çekmeye çalışmaktalar.