Home , Avrupa , Avrupa’da Acunbaya özgürlük eylemleri!

Avrupa’da Acunbaya özgürlük eylemleri!

Bern AcunbayAVRUPA |09.02.2015| Avrupa’nın Bern, Hamburg, Berlin, Frankfurt ve Atina da Muzaffer Acunbay’a özgürlük kapsamında 06 Şubat tarihinde Yunanistan Büyük Elçilik ve Konsolosluklar önünde protesto eylemleri gerçekleştirildi.

Acunbay’a Özgür Komitesi çağrısıyla yapılan eylemler:

İSVİÇRE- BERN: 6 Şubat Cuma günü Muzaffer Acunbay’a Özgürlük Komitesi tarafından, Acunbay’a özgürlük talebiyle Bern’de bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde eylem yapıldı

Saat 14.30’da Bern Bahnhof önünde bir araya gelen kitle, pankart ve dövizlerle şehrin en işlek yerlerinden Zytlogge’ye kadar Türkçe ve Almanca, “Acunbay’a özgürlük” sloganlarını atarak yürüdü. Yol boyunca Almanca bildiriler dağıtıldı. Daha sonra Yunanistan Konsolosluğu önünde eyleme devam edildi.

Konsolosluk önünde kitlesel katılımlı eylem düzenlendi.

Yoğun polis ablukasının olduğu eylemde konsolosluk önünde yapılmak istenen eylem engellenmek istendi. Tüm engellemelere karşın kararlılığını sürdüren kitle, yaklaşık bir saat boyunca konsolosluk önündeki eyleme devam etti. Eylem Komitesi tarafından hazırlanan dosya Konsolosluk yetkililerine verilerek görüşme yapıldı. Ardından yeniden yürüyüş yapılarak eylem sonlandırıldı.

YUNANİSTAN – ATİNA: Avrupa’nın pek çok şehrinde olduğu gibi Atina’da da Muzaffer Acunbay’ın serbest bırakılması için bir protesto eylemi gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 7 aydır İnterpol tarafından arandığı gerekçe gösterilerek Yunanistan’ın Orestiada bölgesinde bir hapishanede tutulan Acunbay’ın derhal serbest bırakılması talep edilirken 13 Şubat tarihinde de Yargıtay’da görülecek duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.

Propilea meydanında saat 17’de buluşan Muzaffer Acunbay ile Dayanışma Komitesi bileşenleri hazırladıkları basın metnini okudu. Aynı esnada dağıtılan bildiriler ile mahkeme gününde de Acunbay’ın sahiplenilmesi için Yargıtay önüne çağrı yapıldı.

Basın açıklamasının ardından Sintagma meydanında da bildiri dağıtıldı ve basın bildirisi okundu. Beklenenden az katılımla gerçekleşmiş olmasına rağmen Yunan halkından alınan tepkiler açısından olumlu bir etkinlik oldu.

ALMANYA – BERLİN: Berlin ayağında ki eyem saat 14:00’te Berlin Yunanistan Büyükelçiliği önünde yapıldı. Elçilik önünde yapılan eylemde Acunbay’ın serbest bırakılması için sloganlar atıldı. Daha önce aynı yerde yaptığımız eylemde Büyükelçilik görevlilerine sunulan dosya  bu kez Muzaffer Acunbay’ın serbest bırakılması için kurulan Komite tarafından güncelleştirilmiş haliyle elçiliğe verildi. Acunbay için yazılan bilgilendirme yazısının okunmasından sonra sloganlar atıldı.

ALMANYA – FRANKFURT: Frankfurt Yunanistan Konsolosluğu önünde yapılan eylemde, bildiri dağıtımı yapıldı ve konsolos yetkilisi ile görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede dosyanın güncel şekli ile tekrardan gereken makamlara yollanacağı teyit edildi. Eylem komitesi adına yapılan açıklamada, 13 Şubat günü mahkemenin olacağı ve Muzaffer Acunbay’ın gönderilme kararının verileceği hatırlatılarak, dayanışma eylemlerine devam edileceği belirtildi.

IMG_0023Atina AcunbayHamburg AcunbayBern Acunbay