Home , Dünya , YGP/YPJ savaşçıları Fırat Nehri’ne ulaştı

YGP/YPJ savaşçıları Fırat Nehri’ne ulaştı

fırat_ypgDicle Haber Ajansının geçtiği habere göre, DAİŞ işgaline karşı direnen ve çeteleri geri püskürterek özgürlüğüne kavuşan Kobanê’de, köyleri özgürleştirme hamlesini sürdüren YPG/YPJ güçleri Fırat nehrine ulaştı.

Kobanê Kantonu’na bağlı köyleri büyük oranda özgürleştirilen YPG/YPJ güçleri, DAİŞ çetelerinin 15 Eylül’de başlattığı saldırılardan önce oluşturulan savunma hattının ilerisine geçti.

YPG/YPJ güçleri, doğu ve güney cephelerinde ilerleyişini sürdürürken, batı cephesinde ise Kobanê Kantonu’nun sınırlarını belirleyen Fırat Nehri’ne ulaştı. TKP/ML TİKKO savaşçılarının da içinde yer aldığı YPG güçleri, operasyonlarla DAİŞ çetelerinin kontrolünde bulunan Cerablus’a hâkim bir tepede, Fırat Nehri’nin öbür yakasında bulunan kenti izlemeye başladı. DAİŞ çeteleri, özgürleştirilen Zaret ve Zormixar köylerinin ardından Fırat Nehri’nin Kobanê yakasındaki Şêxler köyünde sıkışırken, YPG/YPJ güçleri bu köyü de özgürleştirmek için yoğun saldırılar başlattı.

Şêxler köyüne dönük operasyonu yöneten YPG komutanlarından Şivan Feraşin, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı toprakları DAİŞ çetelerinden arındırmak için operasyonların devam edeceğini söyledi. YPG/YPJ savaşçılarının sadece Kürt Halkı’nı korumadığını, Suriye’de yaşayan tüm halkların özgürlüğü için mücadele ettiğini söyleyen Feraşin, „Halkların din, dil ve inançlarını özgür bir şekilde yaşabileceği alanları özgürleştirmek için başlattığımız hamle, özgürleştirdiğimiz toprakları koruyabilecek gücümüz yettiği kadar devam edecek“ dedi.