Home , Avrupa , Hamburg’ta Pazartesi Eylemleri

Hamburg’ta Pazartesi Eylemleri

HAMBURG|27.04.2018| Hamburg’ta AfD eylemi ve anti-faşistlerin karşı eylemi devam ediyor. İlk olarak her Pazartesi günü organize edilen eylemler AfD tarafından iki hafta da bir sefere düşürüldü. En son gerçekleşen AfD eylemi Hamburg Merkezi Tren İstasyonu ( Hauptbahnhof) ‘nda bu Pazartesi günü  (23.04) gerçekleştirildi.

Almanya’nın farklı şehirlerinde de devam eden eylemlerde Hamburg’ta Kış aylarında başlatıldı. İlk olarak Jungfenstig’te başlayan eylemler daha sonra sırasıyla Gänsemarkt,Dammtor ve en son olarakta Hauptbahnhof’da gerçekleştirildi. Irkçı popülist AfD destekçilerinin eylemine karşı Hamburg anti-faşistleri de eylemler gerçekleştirdi. Ve sokakta AfD’lilerin rahatça ırkçı politikalarını yaymaları engellendi. Almanya’da seçimler sonrası oluşan kriz ve koalisyon görüşmeleri esnasında ‘‘Merkel Derhal Gitmeli (Merkel muss weg)’’ adı altında sokak eylemleri organize edildi.

En son gerçekleşen eylemde daha önce ki eylemlerde olduğu gibi yoğun polis ekipleri vardı .Hauptbahnhof’da toplanan AfD’liler polis ekipleri ve bariyerlerle “koruma“ altında mitinglerini yaptı. Binlerce anti-faşist tarafından saat 18 itibari ile akşam 20’ye kadar bloke edilen AfD’liler daha sonra polis ekipleri eşliğinde metro ile bölgeden uzaklaştırıldı.

Eyleme yerli ve göçmen anti-faşist kurumların yanı sıra  ATİK ve Partizan Taraftarları da katıldı. Hamburg’da anti-faşistler saat 18 öncesinde yürüyüş düzenleyerek AfD politikalarını Hamburg’ta teşhir ediyor. Yapılan konuşmalarda ve atılan sloganlarla ırkçı AfD teşhir ediliyor.