Anasayfa , Haberler , Rüşvet ve yolsuzluk hükümetinin bakanları istifa ediyor!

Rüşvet ve yolsuzluk hükümetinin bakanları istifa ediyor!

bakanlarANKARA | 25 – 12 – 2013 | 17 Aralık’ta düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ardından  bakanlar istifa ediyor.

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan istifa etmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bakanlık ve milletvekilliğinden istifa etti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakan Zafer Çağlayan’dan sonra istifasını sunan Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, baskıya maruz kaldığını belirterek Erdoğan’ın istifa etmesini istedi.

Bakanlık görevi ve milletvekilliğinden istifa eden Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar, NTV’de yaptığı konuşmada, soruşturma dosyasındaki imar planlarının büyük bölümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının olduğunu söyledi.

İMAR PLANLARINDA ERDOĞAN’IN İMZASI VARDI

Bayraktar, “17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak sayın Başbakan’ın istediği bakanla çalışmak ve istediği bakanı görevden almak en tabii hakkıdır ve yetkisidir.  Fakat rüşvet ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle, ‘istifa ediniz’  (…) ‘rahatlatacak deklarasyon yayınlayınız’  şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum.  Soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak uygulanan imar planlarının büyük bir bölümü sayın başbakanın talimatı ile yapılmıştı.

Bu minvalde bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ediyorum. Ancak bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade etmek istiyorum.”