Home , APP , Köln’de kadınlar 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü coşkuyla kutladı

Köln’de kadınlar 8 Mart dünya emekçi kadınlar gününü coşkuyla kutladı

KÖLN|09.03.2021|Geniş bir kitle katılımının olduğu etkinlik oldukça canlı ve renkli görüntülerle dikkat çekti.
8 Mart hazırlıklarının bu yıl daha erken başlatılması ,etkinliklerdeki verimliliği, coşku ve canlılığı geçen yıllara nazaran daha görünür kıldı. İçinde 35’in üzerinde kadın örgütleri, grup, dernek ve tek tek bireylerin olduğu 8 Mart Platformu Kürtçe, Farsça, Fransızca, İngilizce, Türkçe, Portekizce, Rusça, Arapça ve İspanyolcaya dillerinde bildiri çıkartarak, 8 Mart ‚a yönelik düşünce ve taleplerini kamuoyuyla paylaştı .
Bu yıl Pandemi’den dolayı izin verilmeyen yürüyüşe karşın, Köln’ün dokuz bölgesinde mitingler düzenlendi, sonrasında merkezi bir mitingle etkinlikler sonuçlandırıldı.
Biz Yeni Kadın olarak Köln Mülheim de Antirassist und İnternationaler Block’da yerimizi aldık. Kalabalık ve canlı geçen mitingde Zora, Courage, TJK-E, Frauenkolltif Köln, SKB, Holla e.V, Feministas Colonia (Mexiko) ve Yeni Kadın adına konuşmalar yapıldı. Ayrıca Çember Grubu bir tiyatral gösteri sergiledi, Gehörwäsche Grubu ve Kürt Kadın Grubu türküleriyle dayanışmada bulundu. Jamile & Hadaya fem.Rap “Mein Körper gehört mir” parçasıyla kadınları coşturdu. Miting burada sonlandırarak Rudolfplaz’da Merkezi Miting’e katılım sağlandı.
Çeşitli konuşmalar , müzik sunumları yapıldı, ayrıca Avrupa Kadın Dayanışması adına da bir konuşma gerçekleştirildi.
– Yeni Kadın Köln-