Home , Haberler , Rus Büyükelçisi Türk Polisi Tarafından Öldürüldü

Rus Büyükelçisi Türk Polisi Tarafından Öldürüldü

ANKARA |20.12.2016| Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrev Karlov uğradığı suikast sonucu öldürüldü. Bir resim sergisine katılan Karlov, Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yapan ve 2,5 yıldır bu görevde bulunan Mevlüt Mert Altuntaş tarafından öldürüldü.

Önceki gün akşam saatlerinde Çankaya Belediyesine ait Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Gezgin gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya isimli fotograf sergisi açılışına katılan Büyükelçi, açılış konuşmasıs sonrası kürsüye davet edilmişti. Katil polisin Büyükelçi’ye arkadan yanaşarak arda arda ateş açtığını dile getiren görgü tanıkları, Karlov’un yere yığıldığını belirttiler.

Saldırganın bir kaç kez havaya ateş ederek, „Halep’te çocukları öldürdünüz bunun intikamını alacağız“ diye bağırdığı türk medyasına yansıdı. Saldırıda 3 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırganın daha sonra öldürüldüğü belirtiliyor.

Saldırı sonrası Rus ve Türk makamlarından ard arda mesajlar gelmeye başladı. Saldırıda Rus makamların daha temkinli davranırken, suikast olayını tüm yönleri ile biran önce araştırılmasını beklediklerini ve saldırganın kimler tarafından yönlendirildiğinin açıklanmasını beklediklerini belirtiyorlar. Türk medyasına yansıyan haberlere göre saldırı sonrası TC devletinin en yetkili ağızlarından bu saldırı ile Türk-Rus ilişkilerinin bozulmasının amaçlandığı, bu saldırının bir provakasyon olduğunun altı çiziliyor. Saldırının Türk Dışişleri Bakanının Moskovo’da olduğunun günü yapılması dikkat çeken bir başka durum olarak yansıdı. Türk içişleri Bakanı, bir sonraki gün Rusya’da çok önemli bir toplantı gerçekleştirecekleri esnasa bu saldırının olduğunu dile getirdi.