Anasayfa , Haberler , Kadınlar Ulm’da meydandaydı

Kadınlar Ulm’da meydandaydı

ULM |25.11.2017| 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla, tüm dünyada olduğu gibi Ulm’da kadınlar meydana çıktı. Ulm’lu örgütlenmelerden Halkların Demokratik Kongresi – Avrupa (HDK-A) Ulm Kadın Meclisi Girişimi, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Kadın Meclisi, Marksist Leninist Parti Almanya (MLPD), Avrupa Demokratik Kadın Hareketi (ADKH) ve  Yeni Kadın tarafından oluşturulan Kadın Platformu Ulm tarafından düzenlenen etkinlik, kötü hava koşullarına rağmen, şehir merkezinde coşkuyla gerçekleştirildi. Etkinliğe Partizan Ulm taraftarları da destek verdi.

Etkinilikte açılan pankart ve dözizlerde kadına yönelik şiddet ve erkek egemen anlayış protesto edildi. Ağırlıklı Almanca yapılan konuşmalarda, Avrupa’da ve Türkiye’deki kadınların durumuna değinilirken, özellikle Avrupa’daki Türkiyeli kadınları ayrıca göçmen ve azınlık olmaktan dolayı daha ağır koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığı anlatıldı. Tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da artan kadın cinayetleri de konuşmalarda geniş yer aldı. Ayrıca, Türkiye’de tutuklu bulunan gazeteci Ulm’lu Meşale Tolu’nun da evi basıldığında, çocuğunun gözü önünde polis tarafından fiziksel şiddete uğradığı da ayrıca belirtildi.

Etkinlikte konuşmaların yanısıra mücadele türkü, şarkı ve marşları da çalındı. Kadınlar, başta Kadıköy ve Taksim olmak üzere, Türkiye’de ve tüm dünyada meydana çıkan kadınlara selam göndererek etkinliği sonlandırdı.