Anasayfa , Avrupa , Davetsiz Misafirler:Turgut Kaya Özgürlüğüne Kavuşana Kadar Geleceğiz

Davetsiz Misafirler:Turgut Kaya Özgürlüğüne Kavuşana Kadar Geleceğiz

Yunanistan |27.08.2018| Yunanistan’da Türkiyeli devrimci Turgut Kaya’nın derhal serbest bırakılması için eylemler devam ediyor. Bugün aktivistler Adalet Bakanlığı önünde eylem gerçekleştirdi.
Adalet zamanı, Turgut Kaya’ya Özgürlük” yazılı pankartla Adalet bakanlığının bulunduğu caddeden bina önüne yürüyüş gerçekleştirildi. Hazırlanan döviz ve atılan sloganlar Turgut Kaya’nın derhal serbest bırakılması istendi.

“Özgürlüğe kadar direnişe devam”

Bakanlık önünde yapılan açıklamalarda Türkiyeli devrimci Turgut Kaya durumu hakkında bilgi verildi. Ayrıca Syriza yetkililerinin verdiği taahhüt hatırlatılarak Turgut Kaya özgürlüğüne kavuşana kadar eylemlerin devam edeceği vurgulandı .
Eylem aktivistlerin görüşme talebi ile bakanlık önünde devam etti. Yapılan görüşmede Syriza’nın taahhüdü hatırlatıldı. Bakanlık sekreteri yüz yüze bir görüşme imkanın olmadığını telefonda söyledi. Son gelişmelerle ilgili olarakta aktivistlere verilen taahhüt doğrultusunda beklemeleri gerektiği söylendi.
Bakanlık önünde yapılan kapanış konuşmasıyla ve Turgut Kaya’ya Özgürlük sloganlarıyla bitirildi. Ayrıca Syntagma meydanında Turgut Kaya’ya Özgürlük standı da açılarak imza toplanmaya ve bildiri dağıtımına devam ediliyor. Yeni gelişmelerle beraber açlık grevi eylemine 55. Gün sonunda ara verdiğini yaptığı açıklama ile duyuran Türkiyeli devrimci Turgut Kaya’nın şuan sağlık sorunlarına rağmen bulunduğu Hastaneden Hapishane hastanesine sevk edildiği bilgisi verildi.