Anasayfa , Haberler , Rosa Luxemburg, Sakine, Fidan ve Leyla Viyana’da Anıldı

Rosa Luxemburg, Sakine, Fidan ve Leyla Viyana’da Anıldı

VİYANA|09.01.2022| Yeni Kadın’ın da bileşeni olduğu AKD ve KOMİNtern’nin yanı sıra, başta kadın örgütleri olmak üzere bir çok kurum, 08 Ocak Cumartesi günü saat 16:00’da, Viyana Schwarzenberg Platz’da bulunan Paris Konsolosluğu önünde toplandı.Rosalardan Sakinelere şiarının ağırlıkta olduğu birçok döviz ve pankartta, dört devrimci kadının inadına gülümseyen fotoğrafları, adeta sokakları canlandırdı.

15 Ocak 1919’da Berlin’de Weimar Cumhuriyetinin milisleri tarafından hunharca katledilen “devrimin kartalı” Rosa Luxemburg ve 09 Ocak 2013’te Türk ve Fransız hükümetlerinin işbirliğiyle MİT tarafından Paris’te katledilen üç Kürt kadın siyasetçi bir kez daha anılırken, katliamcılar protesto edildi.

Platform adına yapılan ortak açıklama ile mitinge start verildikten sonra, AKD’nin hazırladığı açıklama okundu. Ardından sırasıyla kurumların Almanca, Kürçe, Türçe yaptığı konuşmalarda Berlin’de katledilen Rosa’nın ve yoldaşlarının mücadelesinin hala sınıf mücadelesinin yolunu aydınlattığına vurgu yapılırken, 2013’te Paris’te bir komplo sonucu katledilen Sakine Cansız ve yoldaşlarının katliamının uluslararası boyutu aydınlatılıncaya kadar, adalet arayışının devam edeceği vurgulandıı. Saat 18:30’a doğru öfke dolu sloganlarla miting sona erdirildi.