Home , Dünya , Rojava Kantonları Koordinasyonu Kobanê zaferini kutladı

Rojava Kantonları Koordinasyonu Kobanê zaferini kutladı

9709ab30f55155cce3f51943f0adc0d5e4956801_1453798391Rojava kantonları Genel Koordinasyonu, Kobanê zaferinin 1. Yıldönümünü kutladı.

Açıklamada, bir süre önce kurulan Demokratik Suriye Güçleri ve Demokratik Suriye Meclisi’nin bu zaferin sonuçları olarak değerlendirildi.

Rojava kantonları(Cizir, Efrin, Kobanê) Demokratik Özerklik Yönetimi Genel Koordinasyonu,Kobanê’nin DAIŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirilmesinin birinci yılında  yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

BAZI SURİYELİ GRUPLAR SADECE KENDİ ÇIKARLARINI ESAS ALIYORLAR

Açıklamada bazı Suriyeli grupların sadece kendi çıkarları doğrultusunda Kobanê’ye yaklaştıklarına dikkat çekilerek Suriye’deki trajik durumun hala devam ettiği hatırlatıldı.

Açıklamada, ‘’Kobanê’nin özgürleştirilmesini birinci yılını tüm insanlığa kutluyoruz. 5 ay süren direnişte YPG/YPJ savaşçıları dünyaya tarihi bir ders verdi. Tarihsel ısrarı ve insanlık değerlerini koruma ruhuyla başarıya giden direnişçiler Kobanê’nin tamamını çetelerden temizledi’’ denildi.

ŞEHİTLER ANILDI

Kobanê  direnişinde yaşamını yitiren özgürlük savaşçılarının anılarının önünde saygıyla eğildikleri belirtilen açıklamada direnişçilerin emekleri sayesinde Rojava’da demokratik ve özgürlükçü projelerin hayata geçtiği belirtildi.

Açıklamada, Bakurê Kürdistan halkının Kobanê zaferindeki rolüne ilişkin şu ifadeler kullanıldı. ‘’Bakur halkı Kobanê direnişi için közünü kırpmadı, yüzlerce evladını Kobanê için şehit verdi. Birçok ülkenin destek vermesinin etkisi oldu. Herkesin dikkatleri Kobanê direnişine kesildi. Yine uluslararası koalisyon güçleri direnişe havadan destek verdi.”

ZAFER SURİYE’DEKİ TRAJEDİLERİN SON BULMASI İÇİN BÜYÜK BİR İMKAN SUNMUŞTUR

“Tarihi Kobanê direnişi, Suriye’de trajedilerin son bulması için büyük etki ve imkan oluşturmuştur. Bunun üzerinden herkesin çetelerle mücadele etmesini sağladı” denilen Koordinasyon açıklamasında, Suriye muhalefetinin Kobanê’yi yalnızca çıkarları için bir zemin olarak gördüğünü belirterek, Suriye’deki trajedinin büyük oranda devam ettiği kaydedildi.

QSD VE MSD BU ZAFERİN SONUÇLARIDIR

Açıklamanın sonunda,  Kobanê başarısı Rojava ve dünya halklarına kutlanarak: “Kobanê direnişi askeri ve siyasi açılardan Rojava’nın Demokratik ulus eksenli projesinin gelişmesi ve birliğin devam etmesini sağlamıştır. Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Demokratik Suriye Meclisi’nin (MSD) oluşturulması direnişin meyveleri olarak Demokratik Suriye projesinin zeminini oluşturmuştur” denildi.(anf)