Anasayfa , Avrupa , Reyhaneh Jabbari’nin idamını nefretle kınıyoruz!

Reyhaneh Jabbari’nin idamını nefretle kınıyoruz!

basel 1İSVİÇRE |10-11-2014| Basel Parlamentosunun önünde Reyhaneh Jabbari’nin İran’da asılarak idam edilmesi 07 Kasım cuma akşamı protesto edildi.

Geçtiğimiz Ekim ayının 25’inde İran zindanlarında 26 yaşında gencecik bir kadın asılarak katledildi. İdamın gerekçesi ise , kendisine tecavüz etmeye kalkışan eski bir istihbaratçıyı öldürmesiydi.

Erkek egemen sistemin kendisini dolaysız en açık, en acımasız biçimlerde gösterdiği İran’da 7 yıl boyunca hapishanede tutuldu Reyhaneh. İdam edilmek pahasına boyun eğmedi, af dilemedi ve başı dik, onurluca ölüme yürüdü.

Reyhaneh’in bu onurlu duruşunu saygı ile anmak ve İran devletini de kınamak için;   Yeni Kadın, SYKP-Kadın ve SKB’nin birlikte düzenlediği etkinlikte, okunan ortak açıklamada, “Yargılamanın usulsüzlüğüne, uluslararası kamuoyunun tepkisine rağmen idam kararının geri çekilmediğine, ülkemizdeki kadın cinayetlerine, son süreçte Daiş çetelerinin kadınlara uyguladığı vahşete değinilerek yine geçtiğimiz günlerde, Kobané sınırındaki barış zincirine TC askeri tarafından açılan ateşle katledilen Kader Ortakaya’nın mücadelesinin mücadelemiz olduğu vurgulanarak,

Savaşa, şiddete, köleliğe karşı sokağa, isyana!..“ çağrısıyla etkinlik sona erdirildi.