Home , ATİGF , Basına ve Demokratik Kamuoyuna: Viyana’da Anti-Faşistlere karşı polis saldırısı!

Basına ve Demokratik Kamuoyuna: Viyana’da Anti-Faşistlere karşı polis saldırısı!

atigf_logoVİYANA | 18-05-2014 | Günlerdir Viyana’da Neo-Naziler’in yürüyüş ve gövde gösterisi yapacaklarını bilen demokratik ve devrimci kurumlar; bu boy gösterisi yaparak toplumu sindirmeye çalışan hamleye karşı yürüyüş ve protesto gerçekleştirdi.

Bu protesto yürüyüşüne Viyana’nın polisi şiddetli bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda polis bir çok kişiye açık seçik bir şekilde şiddet uyguladı ve bir çok insan yaralandı. Yaralılar arasında bacakları kırılan da olduğu ve bir çok insanın gözaltına alındığı bilinenler arasında.  Durum daha netleşmemekle birlikte yaralıların durumlarının ciddi olduğu ve hastahaneye kaldırılanların olduğu bildirildi.

Tüm demokratik kamuoyunun Viyana Polisi’nin keyfi faşizanca ve Nazi yanlısı tutumunu protesto etmeye ve ortada olan bu Polis şiddetini kınamaya, protesto etmeye çağırıyoruz.

Demokratik kamuoyunun aktif tutum takınmaya ve tepkilerini acilen koymalarına çağırıyoruz. İçinden geçtiğimiz bir yıl içinde Viyana, Vorarlberg, Tirol gibi bir çok eyalette ırkçı ve faşist örgütlere karşı hem sempatisini hem de yandaşlığını bariz şekilde ortaya koyan Avusturya polisi ve bu kapsamda Viyana polisi, artık savundukları ırkçılar kadar bu suç aletinin bir parçasıdır ve kabul edilemez haldedir. Bu kapsamda devrimci ve demokrat kamuoyuna bilgi vermeye devam ederken önümüzdeki günlerde bu kapsamda yapılacak eylemliliklere katılımları için çağrıda bulunuyoruz.

ATİGF