Anasayfa , Avrupa , Reims`de anma:” Katliamları Unutmadık, Unutturmayacagız!”

Reims`de anma:” Katliamları Unutmadık, Unutturmayacagız!”

Rems 1FRANSA |27.12.2014| 19 Aralık, Ölüm Orucları, Maraş ve Roboski katliamlarını Unutmadık, Unutturmayacağız sloganıyla 27 Aralık 2014 tarihinde Fransa’nın Reims Mezepotamie Derneginde anma gerçekleştirildi.

Reims PARTİZAN tarafından örgütlenen anmaya, Yeni Kadın ve NAV-DEM destek verdi.

Anma etkinliğine demokrasi şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlandı. Programa ilk önce ATİK-UPOTUDAK ve NAV-DEM’in ortak hazırladığı bildiri okundu. Ardından hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Katliamları unutmadık, unutturmayacagız başlıklı panel bölümünde, PARTİZAN ve KCK Eş Başkanı Murat Ceylan birer sunum gerçekleştirdi.

İlk konuşmayı PARTiZAN adına ölüm orucu direnişcisi Ersin EROGLU yaptı. Eroglu konuşmasında, “19 Aralık katliamı ve ölüm orucu süreci ve Maras katliami nın önceki ve sonraki durumunu siyasi ve ekonomik yönleriyle birlikte degerlendirip faşist devletin toplumsal muhalefetin tüm kesimlerine iceride ve dışarıda katliam, imha ve inkar politikalarıyla saldırdıgını ifade ederek, çözümün birlikte örgütlü mücadele etmenin zorunluluguna dikkat cekti.”

Ardında KCK Eş Başkani Murat CEYLAN’ da “Maraş katliamında yaşanan olayların Roboski katliamıyla birlikte faşist TC devletinin Kürtler üzerindeki katliamcı zihniyetini ifade ederek Ortadogu da Rojava ve Kobane direnişinin günümüzde Kürtler üzerine düşen görevleri ve birlikte hareket edilmesi gerektigini Sibel BULUT şahsında kadınların direniş cephelerinde etkin rol almışlardır.”

Sumun sonrasında kitle ile karşılıklı soru cevap seklinde devam eden panel de Şehit Aileleri Komisyonu Başkanı’da söz alarak dün Şengal de şehit düşenleri anarak sözlerine başladı ve süreci kısa bir değerlendirdikten sonra panelistcilere gelen sorulara verilen cevaplardan sonra etkinlik bitirildi.

Rems 1

Rems 2