Anasayfa , Haberler , Radikal: Saldırıda PKK ve TİKKO işbirliği var

Radikal: Saldırıda PKK ve TİKKO işbirliği var

TÜRKİYE | 06 – 05 – 2011 | Radikal Gazetesi bugün bir haber yayınlayarak, Erdoğan’a yapılan saldırının arkasında PKK ve TİKKO güçlerinin olduğunu iddia etti.

T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve konvoyuna geçtiğimiz günlerde Kastamonu dönüşü Ilgaz Dağı mevkiinde düzenlenen silahlı saldırının PKK ve TİKKO işbirliğiyle gerçekleştiğini duyurdu.

İstihbarat birimlerinin verdiği bilgilerin ve sunulan telsiz konuşmalarının dayanak olarak gösterildiği habere göre, gerilla grubu 4 kişiden oluşmaktaydı.

Belge: telsiz konuşmaları

Gerçekleştirilen silahlı saldırı esnasında dinlenen telsiz konuşmalarını belgeleyen Radikal Gazetesine göre, gerilla grubu telsiz üzerinden eylemin başarıyla gerçekleştiğinin haberini verdi.Bunun yanısıra yine telsiz konuşmaları esnasında “Bundan sonrakş hedefimiz AKP dir” mesajı verildiği de belirtilmekte.

Demirtaş: Ölümlerden Erdoğan sorumlu

Öte yandan konuya ilişkin sorulara cevap veren BDP lideri Selahattin Demirtaş ‘Eylem halinde olmayan örgüte yapılan operasyon bu misillemeyi de getirir. PKK’yı o noktaya çekenlere sormak lazım. Ölümlerden Başbakan sorumlu.Acı hepimizin acısı. Ölümleri durdurmak hükümetin görevidemırtas’ şeklinde konuştu.

Saldırıyı üstlenen olmadı

Radikal Gazetesinin yazdığı habere rağmen, bu saate kadar Erdoğanın konvoyuna gerçekleştiriler silahlı saldıyı üstlenen örgüt ya da örgütler olmayışı dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan R.Tayyip Erdoğanın seçim konvoyuna silahlı bir saldırı düzenlenmiş, konvoyun önünde seyreden polis arabasına atılan el bombasının ardından 3 ayrı noktadan ateş açılmıştı.

Zaman’dan olaya ilişkin senaryo

Konuya ilişkin medya’da senaryo ve spekülasyonlar devam ediyor. Zaman gazetesi, bölgedeki Çekiç köyünde 24 nisan tarihinde PKK’lilerin bir köylüyü rehin aldığını iddia eden bir haber yayımladı. Yine Taraf gazetesi saldırının PKK tarafından üstlenmiş olduğuna dair haberlere yer verdi, spekülasyonlar yaptı.