Anasayfa , Haberler , Punto işçileri ile dayanışma etkinliği düzenlendi!

Punto işçileri ile dayanışma etkinliği düzenlendi!

İSTANBUL |23-11-2013 | IMG_4376Punto işçileri direnişlerinin 103. gününde Deriteks’in düzenlediği dayanışma etkinliği ile mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini haykırdı.Deriteks 23 Kasım günü Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezi’nde “Punto Deri işçileri ile dayanışma gecesi” düzenledi. Gecenin düzenlediği Kültür Merkezi Dayanışma etkinliğinin başlamasından önce direnişçi işçiler tarafından Deri-İş filamanlarıyla süslenmesinin yanı sıra “Örgütlüysek her şeyiz, örgütsüzsek hiçbir şey”, ”deri ve tekstil işçileri Deriteks Sendikasında örgütlenin”, ”birlik, mücadele zafer”  yazılı Deriteks Sendikası imzalı ozalitlerle süslendi.Saat 19.00 da işçiler sloganlar ile salona giriş yaptı. Kitle, işçileri ayakta alkış ve sloganlarıyla karşıladı. Ardından etkinlikte ilk olarak İşçi sınıf mücadelesinde hayatını kaybeden işçiler için saygı duruşunda bulunuldu ve daha sonra açılış konuşması yapıldı. Yapılan konuşmada; 103 gündür direnen “Punto işçilerinin dayanışma gecesine hoş geldiniz” denilerek başlayan etkinlikte sahneye ilk olarak Pınar Aydınlar çıktı.

“Bu ülkede her şeyi değiştirecek olan işçi sınıfının mücadelesidir”

Aydınlar yaptığı konuşmasında, Punto direnişini selamladığını belirterek “ Paranın hüküm sürdüğü bu ülkede bizleri kurtuluşa götürecek olan işçi sınıfının mücadelesidir. İşçiler direnirse bu ülkede zulmü yayanlar karanlığa gömülecektir. Ve yine bu ülkede her şeyi değiştirecek olan işçi sınıfının mücadelesidir. Yaşasın sınıf dayanışması” diyerek konuşmasını bitirdi ve ardından “Kırmızı gül buz içinde, gündoğdu, ertugrula ağıt” gibi birçok parçayı seslendirerek salondaki kitleyi ve Punto işçilerini coşturdu. Kitle parçaların ardından Pınar Aydınları’ı baskılar bizi yıldıramaz sloganları ile selamladı. Aydınlar söylediği türkülerin ardından Punto direnişçisi tek kadın işçi  Aydınlar’a gecelerine katıldığından dolayı teşekkür edip, yüreğine sağlık diyerek bir kırmızı gül verdi.

Kitle Aydınlar’ı alkış ve sloganlar ile sahneden uğurladı. Pınar Aydınlar’ın ardından sahneye Erdal Bayrakoğlu çıktı. Bayrakoğlu şarkılarını seslendirmeden önce bir konuşma yaptı. Konuşmasında; yapılan REDHACK operasyonunu kınadığını ve değerli bir oyuncu olan Barış Atay’ın gözaltına alındığını ifade ederek “ gezi parkında halkın kim olduğunu bizlerin kim olduğunu görenler bugün hala cadı avını sürdürmekte. Gezi parkı eylemlerinden sonra gelişen operasyonlar bugün REDHAC operasyonu olarak devam etmekte. Biz gezi parkında halk olduk ve neler yapabileceğimizi gördük. Bazıları da görmüş olmalı ki korkuları hala devam ediyor” dedi ve ardından Lazca “dido” parçasını söyledi.  Ardından da “çavbella” ve birçok parça seslendirdi.

Sanatçılar sahneye tek tek çıkarken işçiler “ Yaşasın punto direnişimiz”,” yaşasın sınıf dayanışması”, “birlik mücadele zafer” sloganları ve halayları ile etkinlikte coşkunun bir an olsun dinmesine izin vermeyerek şarkılara gür sesleri ile eşlik etti.

Bayrakoğlu’nun ardından sahne Punto işçilerinindi. İşçilerin hepsi sahneye çıkarak kitleyi selamladı. Ardından işçiler adına Hülya ve Ramazan adında iki işçi birer konuşma yaptı.

IMG 4446Sendika bir işçi için uyanışın temsilidir

Hülya konuşmasında; “ Sendikaya üye olmak suç değil. Ben sendikaya üye oldum ve bu sosça suçu işledim. Ve herkesi de sendikaya üye olmaya davet ediyorum. Çünkü bizler yanlış yapmıyoruz. Bizler insanca yaşamak ve çalışmak istiyoruz. Sizde uyanın haklarınızı alın” diyerek sendikalı olmanın bir işçi için uyanışı ifade etti.

Hülya’nın ardından direnişçi işçi Ramazan da bir konuşma yaptı. Ramazan konuşmasına

 “44 yaşında yeniden doğdum…”

Değerli emekçiler, 103 gündür Punto önünde direnişteyiz. Direniş sahasında bizleri yalnız bırakmayan siz emek dostlarına teşekkür ederiz”  sözleri ile başlayarak şöyle devam etti;

Sendikalı olduk neyin ne olduğunu öğrendik. Direnişte birçok şey öğrendik tecrübe ettik. Direniş 44. Yaşımda yeni bir okul oldu bana. Bilmediğim şeyleri, yanlış olan her şeyi burada öğrendim. Sendikalı olmadan önce her şeye ufak bir pencereden bakıyordum amma öyle olmadığını öğrendik” dedi ve konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “örgütsüz çalışacağına, örgütlü çalış patron sizinle uğraşsın

Konuşan direnişçi işçilerin ardından işçiler bir tiyatro oynadı. Tiyatroda işçiler sendikalı oldukları ilk günlerinde patronla “sorgu odasında” gelişen konuşmalarını canlandırdı. İşçiler tiyatroyu oynarken salonda bulunan kitleyi coşturdu ve güldürdü. Tiyatro oynanırken salondan “Punto işçisi yalnız değildir”,” Direnen punto işçileri kazanacak” ve “birlik mücadele zafer”  sloganları yükseldi.

İşçilerin yaptığı tiyatronun ardından İrfan Ertal sahne aldı. Ertal’ın türkülerini seslendirmesinin ardından; Özgür Gelecek Gazetesinin, Kaldıraç dergisinin, İşçinin sesi gazetesinin ve BDSB’nin destek mesajları okundu. Ardından yapılan gecede büyük bir emeği olan Devrimci Demokratik Sendikal Birlik adına gönderilen mesaj okundu. DDSB adına okunan mesajda ilk önce;

Türkiye işçi sınıfına selâm! 
Selâm yaratana!
Tohumların tohumuna, serpilip gelişene selâm!
Bütün yemişler dallarınızdadır.
Beklenen günler, güzel günlerimiz ellerinizdedir,
haklı günler, büyük günler,
gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,
Düşmanı yenecek işçi sınıfımıza selâm!
Paranın padişahlığını,
karanlığını yobazın
ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selâm
!”  şiiri okunarak işçiler selamlandı. Ardından mesaj şu sözlerle devam etti;”

 

DDSB: Sonuna kadar punto işçilerinin yanında olacağız!

 

Emeğe sevdalı yüreklere, direngenliği ve direnişi yüreklerinde büyütenlere Punto direnişçisi işçilerine selam!

Selam günlerdir Zeytinburnu havzasını patrona dar eyleyenlere. Mücadelesini meydanlarda büyütenlere!

 Punto Direnişinin biz DDSB’liler için ayrı bir özelliği vardır. DDSB’nin kuruluşu ve mücadele tarihinin başlangıcı Kazlıçeşme’de, Zeytinburnu havzasında Punto işçileri gibi binlerce işçinin elinde alın teri ile başlamış ve büyümüştür.

Yıllar sonra yine bu alanda böyle bir direnişte ve sizler gibi birlikteliği sağlayan, 108. gününde mücadele ısrarını sürdüren, işçi dostlarımızla yan yana olmak, zafere olan inancımız perçinlemektedir.

Çünkü Punto İşçileri olarak en önemli şeyleri başaran işçilerin birlikteliğini sağlayan günlerdir mücadele azmini koruyan, siz punto işçilerinin zincirlerinden başka kaybedeceği hiçbir şeyi yoktur.  Punto patronları şunu iyi bilmelidir ki! Birleşen, mücadele den, işçilerden kaçamayacaklar. Zafer kesinlikle direnen Punto işçisinin olacaktır.

Sizleri bu coşkuyla selamlıyor ve mücadele azminizle sonuna kadar punto işçilerinin yanında olacağımızı tekrarlıyoruz” sözleri ile son buldu.

DDSb’nin mesajının okunmasının ardından kitle “Birlik, mücadele, zafer”  sloganları attı.

Etkinlik Komitern Yönetim Kurulu Üyesi Helmet Fellner’in konuşması ile devam etti. Ardından ATİK Genel Kurulu adına bir açıklama yapıldı. Açıklamayı Atik üyesi Zeynel Altun yaptı. Altun konuşmasına “sizlere yurt dışında olan fakat yürekleri burada sizinle olan arkadaşlardan, işçilerden yoldaşlardan selam getirdim” sözleri ile başlayarak şöyle devam etti;

IMG 4401“ATİK Punto işçilerine destek içi eş zamanlı eylemler yapıyor”

Her şeyi elleriyle güzelleştiren işçiler merhaba. Bugün siz burada bu anlamlı geceyi yaparken yurt dışında birçok yerde sizlere selamlarını ilettiğim ATİK, yani yoldaşlarınız, işçi arkadaşlarınız yurt dışında bulunan Punto Mağazalarının önünde şu anda eş zamanlı eylemeler yapıyor” diyerek konuşmasına şöyle devam etti;

Bizler enternasyonal mücadelemizi büyüteceğiz. Bizler emeğimizle ellerimizle dünyayı yaratıyoruz. Ben işçi biriyim ve dünyaya yeniden gelsem yine işçi olmayı tercih ederdim. Mücadele edersek sınıfsız sınırsız bir dünya yaratabiliriz” sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Gerçekleşen konuşmaların ardından işçiler  “yaşasın sınıf dayanışması” sloganları atıldı.

“Kızılırmak dolusu selamlar”

İşçilerin coşkusu etkinliğin ilerlemesi ile daha da arttı. Konuşmaların ve sloganların ardından sahneye İlkay Akkaya çıktı. Akaya türkülerini seslendirmeden önce kısa bir konulma yaptı ve direnişi selamladığını belirterek” aylardır süren bu direnişi selamlıyor ve önünde eğiliyoruz. Sizlere kucak dolusu Kızılırmak dolusu sevgiler” dedi ve ardından şarkılarını seslendirdi. Akkaya “ sen beni sevseydin arar bulurdun”, “Adıyaman yolu duman” şarkılarını seslendirdi. İilkay Akkaya’nın şarkılarını seslendirdiği sırada işçileri coşkusu ve kitlenin söylenen parçalara gür ve coşkulu bir şekilde eşlik etmesi görmeye değerdi.

Punto işçileri en önemli şeyi zaten kazandı

İlkay Akkaya’nın ardından etkinlik sona erdi. Etkinlik boyunca Punto işçilerinin coşkulu ısrarlı ve azimle sürdürdükleri direniş geceye yansıdı. İşçilerin dilinden sloganlar eksik olmamakla birlikte işçiler gecede sürekli öncü rol oynadı. İşçiler gece boyunca halaylar ve şarkılara eşlik etti. Punto işçileri direnişçi önlükleri ile salonun etrafında durarak  “birlik mücadele zafer”, “yaşasın punto direnişimiz”, “ baskılar bizi yıldıramaz”  sloganlarını haykırdı.

Evet, belki Punto işçileri bu mücadeleden “kazanımla”  çıkmayacak ama görünen o ki Punto Direnişçisi işçiler zaten en önemli olan şeyi yani birlik olmayı,  bu birliktelikle mücadele etmeyi ve bu mücadele sonunda zaferi kazanmışlar.

Oldukça coşkulu geçen gecede emeği geçen Devrimci Demokratik Sendikal Birlik’ğe de teşekkür edildi. Gece işçilerin sloganları ile sonlandı.

Punto işçileri ile dayanışma gecesine 2 No’lu Şube başkanı Hasan Gülüm, THY işçileri, Deriteks yönetim kurulu, BDSB, ATİK, TÜMTİS, Partizan, DHL işçileri ve DDSB yoğun bir katılım sağlayarak destek verd