Home , Avrupa , Uluslararası 1. Alevi Festivali Gerçekleşti

Uluslararası 1. Alevi Festivali Gerçekleşti

Almanya, fransa ve isviçre alevi kültür merkezlerinin birlikte düzenlediği 1. Uluslararası Alevi Festivali 2/3 Haziran tarihleri arasında Weil am Rhein`da gerçekleşti.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’na(AABK) bağlı 5 Alevi derneğinin ortaklaşa Weil am Rhein da, Büklü Düğün Salonunda düzenlediği 1. Alevi Festivali, hazırlanan zengin bir festival programı ile müzik, konuşma ve sempozyum sunumları ile çok sayıda konuğa ev sahipliği yaptı.

AABK, AABF merkezi ve BW yönetimlerinin koordinasyonuyla ve katılımlarıyla düzenlenen etkinlik coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Şenliğin sempozyumunda Dr.Gebauer Klaus, Gökay Akbulut, Beat Jans, Erdal Yıldırım, Sezgin Tanrıkulu, Ali Yıldırım, Müslüm Doğan, Hakan Alca, Ali Eryincan gibi çok sayıda öğretim görevlisi, araştırmacı, politikacı, sanatçı, Almanya ve Türkiye’den milletvekili kimlikleri olan konuklarla süreçte Alevi kimliği, Alevilerin toplumsal duruşu, seçimler ve şeriatçı faşist diktatörlüğü pekiştirmeye yönelik baskın seçimde olması gerekenler üzerine geniş değerlendirme ve perspektifler sunuldu.

“Turgut Kaya`ya Özgürlük demeye devam edeceğiz”

Festival programın müzik kısmında oldukça zengin sanatçı ve grup geçidi ile gerek deyişler gerek türkü ve halk türküleri sunumları ile birbirinden güzel performanslar sergilendi. AKM korosu, çocuk korosu ve Alevi derneklerinde çalışmalar yürüten kişilerin sahne aldığı etkinlikte bir çok kurumun mesajları okundu. Festivalde İsviçre ATİK Komitesinin de iki gün boyunca katılım sağladığı ve ATİK/UPOTUDAK`ın Turgut Kaya için yayınladığı bildiriler dağıtıldı. Yine festivali selamlama ve Turgut Kaya ile dayanışma çağrısı için hazırlanan mesaj da sunuldu.