Anasayfa , Haberler , PTT direnişi 50. gününde

PTT direnişi 50. gününde

TÜRKİYE | 26 – 02 – 2011 | Haklarımız ve geleceğimiz için yaktığımız mücadele ateşini büyüteceğiz. Boyun eğmeyeceğiz!

Sirkeci Tramvay Durağı’nda toplanan PTT işçileri ve destekçiler buradan Sirkeci Postanesi’ne kadar yürüdüler. “Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkıyoruz! İşimizi geri istiyoruz / Direnişçi PTT taşeron işçileri ” pankartı arkasında kortej oluşturan kitle, yürüyüş boyunca sık sık “Taşeron işçisi köle değildir! ” , “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni! ” , “Kurutuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganlarını attı.
Sirkeci Postanesi önünde “İşimizi geri istiyoruz/ yaşasın onurlu direnişimiz! ” pankartıyla bekleyen Ontex işçileri gelenleri, “Yaşasın sınıf dayanışması!” sloganıyla karşıladı. Burada ilk olarak PTT direnişçisi Rıza Soylu kısa bir konuşma yaptı. Soylu, direniş süresince yaptıkları eylem, etkinlikler ve direniş sürecine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Ardından basın açıklamasına geçildi. Basın açıklamasını Cafer Kala okudu.

Kala yaptığı açıklamada; “Hiçbir hakkımız olmadan geleceksiz, güvencesiz çalışma dayatmasına ve işten atmalara karşı başlattığımız direnişimizin 50. günündeyiz. Sermaye sınıfının işçi ve emekçilere dayattığı kölelik koşullarına boyun eğmeyeceğiz.

Sermaye hükümeti taşeronluk adı altında 2 milyondan fazla insana kölece koşulları dayatıyor. Torba yasalarıyla bu köleliği derinleştirme hesabı yapıyorlar. Sermayenin işçi ve emekçilere yönelik gerçekleştirdiği bu saldırılara ve bizlere dayattığı onursuzluğa boyun eğmeyeceğiz. İşten atılmadan önce başlattığımız ve atıldıktan sonra güçlenerek devam ettirdiğimiz mücadelemizi farklı araç ve yöntemlerle sürdürüyoruz. Yaklaşık iki haftadır sürdürdüğümüz imza kampanyamızı sonlandırıyoruz.

Şunu da açıkça söyleyelim ki, meclise gönderdiğimiz imzalardan hiçbir beklentimiz yok. Bizler kazanımların ancak ve ancak mücadeleyle elde edileceğini biliyoruz. Bizim ve diğer sınıf kardeşlerimizin kurdukları çadırlarda bunu göstergesidir” dedi.
Açıklamada Ortadoğu ve Avrupa’daki gelişmelere değinen Kala; “Son bir aydaki gelişmeler dahi en temel insani haklarımızı kazanmak için izlememiz gereken yolu gösteriyor” diyerek basın açıklamasını bitirdi.

Basın açıklamasının ardından Ontex işçileri adına bir konuşma yapıldı. Konuşmada 8. gününde olan direnişlerinin patrona karşı değil aynı zamanda sendikal bürokrasiyede karşı yürütüldüğü belirtildi. Ontex’in ürettiği CanBebe, CanPad ve Helen Harper markalarını boykot etme çağrısında bulunan işçiler direnişlerini kazanana kadar sürdüreceklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Emeğe Ezgi’nin kısa müzik dinletisinden sonra toplanan imzalar TBMM’ne gönderildi. Eylem atılan sloganlarla sonlandırıldı. Eyleme, Alınteri, ESP, DİK ve SODAP, Haber-Sen ve Eğitim Sen 6 Nolu Şube’nin de içinde bulunduğu devrimci demokratik kurumlar katılarak destek verdiler. (Alınteri)