Home , Haberler , PŞTA'dan Ali Gülmez'e Yapılan Keyfi Uygulamalara Tepki

PŞTA'dan Ali Gülmez'e Yapılan Keyfi Uygulamalara Tepki

İSTANBUL | 02 – 03 – 2010 | Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri, bugün gerçekleştirdikleri basın toplantısıyla, Kırıkkale F Tipi’nde gerçekleşkirilen keyfi uygulamalara ve baskıya dikkat çekti. TKP/ML TİKKO davasından yargılanan ve ağır müebbet cezasıyla hükümlü olan ve yaklaşık bir yıldır aldığı cezalar nedeniyle ailesiyle görüşemeyen Ali Gülmez’in yazdığı mektuplar, ‘yazısının okunamadığı’ gerekçe gösterilerek, ailesine ve arkadaşlarına gönderilmiyor.

Yazdığı şikâyet dilekçeleri de okunamadığı gerekçesi ile kabul edilmiyor. Gülmez, gördüğü işkenceden kaynaklı sağ elini düzgün kullanamıyor “düzgün yazı yazamadığı”na ilişkin de raporu mevcut.

Daktilo ile firar

PŞTA adına basın açıklamasını yapan Semiha Köz, yaşanan süreci anlatarak, hapishanede yaşanan hukuksuzluklarla ilgili yaptıkları suç duyurularına muhatap bulamadıklarını söyledi.

Gülmez’in avukatı Gül Altay ise “en son masrafları ailenin karşılaması şartıyla bir daktilo veya bilgisayar isteğinde bulunduk, ancak verilecek olan daktilonun demir aksamından kesici ve delici alet yapılabileceği, daktilonun sesinden diğer hükümlülerin rahatsız olabileceği, tünel kazma, demir kesme gibi firara teşebbüse yönelik hareketlerin daktilo sesinden anlaşılamayacağı ve bu sebeple büyük güvenlik zafiyeti doğuracağına karar verilerek, istemimiz reddedildi” diyerek çözüm bulamamaları halinde tekrardan AİHM’e gideceklerini belirtti.

Mektuplar 5 Ay Sonra Gidiyor

Ali Gülmez’in annesi Selvi Gülmez ise bir konuşma yaparak yaşananlara tepkisini dile getirdi. Oğluna verilen disiplin cezaları yüzünden yılda ancak bir kere açık görüş yapabildiğini  belirten Gülmez Ana, ayrıca yazdığı mektupların 5 ay sonra gönderildiğini ifade etti. Cezaevi müdürüyle görüşme taleplerinin kabul edilmediğini söyleyen Gülmez Ana, „Savcıya başvurdum, olmaz cevabı aldım. Bir aydır iletişim cezası olduğu için oğlumla görüşemiyorum“ dedi. Gülmez Ana, uygulamaların keyfi olduğunu söyleyerek, „Çocuklarımız içeride biz dışarıda işkence çekiyoruz“ diye konuştu.