Anasayfa , Avrupa , Hamburg’ta Binler AfD ve Irkçılığa Karşı Meydanlara Aktı

Hamburg’ta Binler AfD ve Irkçılığa Karşı Meydanlara Aktı

Hamburg |06.09.2018| Hamburg’ta son günlerde güçlü anti faşist eylemler gerçekleştiriliyor. Özellikle Chemnitz şehrinde gerçekleşen ”ırkçı , yabancı düşmanı ” eylemlerin hemen ardından Hamburg’ta gerçekleşen güçlü katılımlı anti-faşist eylemler insanca , eşit , adil bir gelecekten yana olanların yüreklerine adeta ”su serpti” diyebiliriz. ”Biz daha çoğuz” sloganlarının şiarının kullanıldığı eylemlerde ayrıca mültecilere , göçmenlere yönelik dayanışma sloganı ve şiarı da kullanılıyor. Hamburg’ta sergilenen tavırla Chemintz şehrinde de on binlerin toplandığı ırkçılık karşıtı konser organizasyonu da oldukça önemli değerlendiriliyor.

 Hamburg’ta geçen sene ” Merkel muss weg !” ( Merkel gitmek zorunda) başlıklı AfD taraftarlarının düzenlemek istedikleri yürüyüşler gerçekleştirilememiş , dar bir bölgede polis koruması altında miting şeklinde gerçekleşmişti. Yaz süreci boyunca ”Merkel gitmek zorunda” başlığı altında aslında istedikleri  ırkçı popülist politikalarına taban bulmaya çalışan AfD’liler eylemlerini karşı eylemlerin baskısı altında bitirmek zorunda kaldı. Bu sene de aynı başlık altında geçtiğimiz Çarşamba günü (05.09) çağrı yapan AfD taraftarlarına karşı anti-faşistler de alanlara çıktı.

Polis Çemberi Dışına Çıkamayan AfD Mitingi

Polis koruması altında mitinglerini yapan AfD’liler binlerce anti faşistin katıldığı yürüyüşle ve yakın bir bölgede polis çemberi dışının anti-faşistlerin doldurmasına tanıklık ettiler. Chemintz şehrinde yaşananlara vurgu yapan sloganlar ve konuşmalarla gerçekleşen karşı eylemde AfD’lilerin sesli ajitasyon yapmaları engellendi. Saat 17.30’da Merkez tren istasyonunda (Hauptbahnhof) bir araya gelen anti faşistler sloganlarla ve yapılan konuşmalarla AfD’lilerin toplanma alanına doğru yürüyüşe başladı.

İki koldan gerçekleşen AfD karşıtı yürüyüş saat 18 civarında Gänsemarkt bölgesinde birleşti. Yapılan konuşmalarda faşizm ve ırkçılığa vurgu yapıldı ve Nazi döneminin acıları hatırlatıldı. Mülteciler sahiplenildi ve Almanya Polis sisteminin ırkçıları koruduğu vurgulandı. Eylem AfD’lilerin dağılmasıyla coşkulu bir şekilde sonlandı. Bitiş anında AfD’lilere yönelik yumurtalı protesto yapan gruba karşı Panzer’den su sıkıldı. Kısa süreli yaşanan olay dışında eylem saat 20’de bitirildi.