Home , APP , POLİS ŞİDDETİNE KARŞI NRW’DE EYLEMLER

POLİS ŞİDDETİNE KARŞI NRW’DE EYLEMLER

DÜSSELDORF|02.07.2021|ATİF, YDG ve Yeni Kadın’ın da içinde olduğu bir çok grup ve örgütlerin yer aldığı geniş eylem birliği „Kuzey Ren-Vestfalya Meclis Yasasını Durdurun! Temel hakları alın“ şiarı ile eyleme çağrı yapmıştı.

Binlerce kişinin katıldığı eyleme, Köln ve Düsseldorf’tan futbol kulübü taraftarları da destek verdi.  Eylemin başlamasından hemen sonra eyleme katılan ANTİFA bloğuna yüzleri kapalı gerekçesiyle saldırdı.  Daha sonra ise defalarca eylem durdurularak polisin saldırısına maruz kaldı. 6 saate yakın kitle su ve tuvalet ihtiyaçlarını gideremeden keyfi bir şekilde bekletildi. Polisin saldırılarında ise 8’i ağır olmak üzere toplam 80 kişi yaralandı.

Alman Basın Ajansı’ndan bir fotoğrafçı, bir polis memuru tarafından birkaç kez copla dövüldüğünü bildirdi. Ayrıca, saldırıya uğrayan en az bir başka meslektaşı hakkında da bilgi verdi.  Alman basın ajansı, çalışanlarına ve diğer gazetecilere yönelik şiddetli saldırıyı protesto etti. DPA genel yayın yönetmeni Sven Gösmann, süreci „basın özgürlüğüne karşı kabul edilemez bir saldırı“ olarak nitelendirdi. Sorumlu Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul’a (CDU) yazdığı bir mektupta, olayların tam olarak açıklığa kavuşturulmasını talep etti. NRW-SPD başkanı Thomas Kutschaty, olayla ilgili eyalet parlamentosunda geçerli bir saat için başvuruda bulunduğunu duyurarak“Tam açıklama talep ediyoruz“ dedi.

POLİS SALDIRISI PROTESTO EDİLDİ

26 Haziran’da gerçekleştirilen polis saldırısı NRW eyaletinin bir çok yerinde protesto edildi. Bunlardan bir tanesi de  Perşembe günü NRW Eyalet Meclisi önünde oldu. Saat 11’de içinde ATİF ve YDG temsilcilerinin de olduğu bir çok örgüt ve grup polis şiddetine karşı tepkilerini göstererek meclis başkanı Herbert Reul’u istifaya çağırdı. Yapılan konuşmalarda polis şiddetine karşı eylemlerin çoğalacağı ve önümüzdeki süreçte daha güçlü bir toplumsal muhalefet yaratılacağının altı çizildi.