Anasayfa , Haberler , “Barınamıyoruz” Diyen Öğrenciler 11 Kentte Sokakta Sabahlayacak

“Barınamıyoruz” Diyen Öğrenciler 11 Kentte Sokakta Sabahlayacak

HABER MERKEZİ |22.09.2021| Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilerin başlattığı sokakta sabahlama eylemi başka kentlere de yayılarak devam ediyor.

Öğrenci Sendikası, sosyal medya üzerinden bu gece (21 Eylül) Ankara (Kuğulu Park), Antalya (Cumhuriyet Meydanı yanı Anfi), Aydın (Kent Meydanı), Edirne (Uğur Mumcu Parkı), Eskişehir (Kum Saha Parkı), Gaziantep (Masal Parkı), İzmir (Büyükpark), İstanbul (Kadıköy Yoğurtçu Parkı), Manisa (Ulupark), Mersin (Marina Sahil), Muğla/Bodrum (Tepecik Camii Yanı)’da sokakta sabahlayacaklarını duyurdu.

Öğrenci Sendikası’nın açıklamasında şunlar ifade edildi: “Tüm Türkiye gibi biz de ev kiralarına gelen zamların şokunu yaşıyoruz. Yetersizliğini sürekli dile getirdiğimiz KYK yurtlarının azlığı ve kötü koşulları nedeniyle yaşamak zorunda kaldığımız öğrenci evlerine, ev sahiplerinin zam baskısı da eklenince yaşayacak yer bulamaz hale geliyoruz. Sonuçta pek çoğumuzun barınacak yerimiz yok ve 2021 yılında hâlâ bununla uğraştığımıza inanamıyoruz. Sıra arkadaşlarımızın üniversite önünde uyuyarak başlattığı ve dün yine arkadaşlarımızın sokakta kalarak devam ettirdiği anlamlı protesto öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmek için çok önemli bir adımdı. Ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Binlerce öğrencinin barınma sorunu yetkililer tarafından çözülene kadar her akşam bütün sıra arkadaşlarımızı 21.00-24.00 arası yaşadıkları mahallede bir parkta ya da meydanda akşam nöbetine kalmaya davet ediyoruz” (Kaynak: Özgür Gelecek)