Anasayfa , Haberler , Polis Pir Sultan Abdal Derneği Üye ve Yöneticilerine Saldırdı

Polis Pir Sultan Abdal Derneği Üye ve Yöneticilerine Saldırdı

ANKARA | 22 – 02 – 2010 | TEKEL işçilerine destek için İstanbul’dan Ankara’ya giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetici ve Üyelerine dönüş yolunda Gebze Emniyetine bağlı güvenlik güçleri azgınca saldırdılar ve içlerinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği MYK Üyesi Feti Bölükgiray ve Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve Pir Sultan dostlarının olduğu çok sayıda kişi saldırı sonucu yaralanıp, gözaltına alındılar.

Güvenlik kuvvetlerinin TEKEL dayanışmasına karşı tahammülsüzlüğü, dün akşam saatlerinde (21.02.2010) Gebze Emniyet Amirliğinde görevli çevik kuvvet polisleri Ankara’da 69 gündür direnişte olan TEKEL işçilerine destek için İstanbul’dan Ankara’ya giden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetici ve Üyelerine dönüş yolunda azgınca saldırmaları ile devam etmektedir.

Saldırıda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği MYK Üyesi Feti Bölükgiray ve Kadıköy Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ve Pir Sultan dostlarının olduğu çok sayıda kişi yaralanmış ve keyfi bir şekilde gözaltına alınmışlardır.

PSAKD Üyelerini taşıyan Otobüs şoförü ile yaşanan tartışma neticesinde polisi araması üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, otobüsteki PSAKD Yönetici ve üyelerinin Ankara’daki TEKEL direnişine destek eyleminden döndüklerini öğrenmeleri üzerine  çevik kuvvetlerini çağırarak akıl almaz bir şekilde PSAKD Yönetici ve üyelerin saldırmıştır.

Saldırlar sonucu PSAKD MYK Üyesi Feti Bölükgiray ve Kadıköy Şube Yön. Kurulu Üyesi Atilla Özdemir’in de aralarında olduğu  8 arkadaşımız gözaltında alınmış, bu kişilerden 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinde ağır darp aldıklarından yaralanmıştır.

Keyfi bir şekilde saldırıya uğrayan ve gözaltına alınan arkadaşlarımız daha sonra serbest bırakılmışlardır.

Saldırı tekel işçileri ile dayanışmaya karşı, kolluk güçlerinin, iktidarın tahammülsüzlüğünün bir örneği olup tüm demokrasi güçlerine yapılmıştır.

AKP hükümeti kendi foyası ortaya çıkmasın diye çareyi Tekel işçilerine destek olan demokrasi güçlerine keyfi olarak saldırmaktadır.

Kendisini demokrasi kahramanı gibi sunan, ağızlarını her açtıklarında “demokrasiden ve adaletten”  bahseden AKP hükümeti, kış ortasında işçilere biberli gaz sıkarak, onları havuzlara dökerek demokrasiye ve adalete ne kadar uzak olduğunu göstermişti. Şimdi de Ankara sınırlarını aşarak Türkiye çapında vicdanların ortak eylemine dönüşen ve büyük bir dayanışma hareketi oluşturan Tekel işçilerine destek olan güçlere saldırmaktadır.

AKP Hükümeti’nin bu saldırıları dayanışmamızı engelleyemeyecektir. Çünkü Tekel işçilerinin eylemi, bütün engelleri ve tehditleri aşarak, her kesimden ve her çevreden insanla bütünleşmiş hale gelmiştir. Eylem artık Tekel işçilerinin eylemi olmaktan çıkmıştır. İş, aş ve özgürlük isteyen herkesin ortak eylemine dönüşmüştür.

Emeğin üstünlüğünü, dayanışmayı, adaleti ve vicdanı öne çıkaran bir öğretinin mensupları olan bizler, Pir Sultan’ın direniş ruhunu bugün kendi eylemlerinde yaşatan Tekel işçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Onların eylemi bizim eylemimizdir, onların direnişi bizim direnişimizdir.

Herkesi Tekel işçileriyle dayanışmaya  ve ortak mücadeleye davet ediyoruz. Çünkü bu ülke insanları, copu ve biber gazını, ayazda üşümeyi değil, adaletli bir ücret ile, barışı, eşitliği, demokrasiyi ve refahı hak ediyor.

22 Şubat 2010

Av. Fevzi Gümüş

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı