Anasayfa , Avrupa , Londra’da Sakine-Fidan-Leyla Anıldı

Londra’da Sakine-Fidan-Leyla Anıldı

HABER MERKEZİ|07.01.2023| Londra Kadın Dayanışma Platformu, katledilişlerinin 10. yılında Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez ve 23 Aralık 2022’de Paris’te katledilen Emine Kara, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl için protesto eylemi yaptı.

Londra Woodgreen kütüphanesi önünde saygı duruşuyla başlayan eylemde kitle, Platform adına yapılan konuşmanın ardından zılgıt ve sloganlarla protesto eylemi devam etti.

Eylemde ayrıca Kürt Kadın Hareketi tarafından hazırlanan ingilizce bildiri okundu.

Bildirinin ardından kitle yürüyüşe geçti. Kitle, Jin Jiyan Azadi’ sloganları attı.
Yürüyüşün ardından eylem sonlandırıldı.

Açıklama:

Diz çöktüremeyecek, korkutamayacak, biat ettiremeyeceksiniz !
9 Ocak 2013’de Sakine, Fidan ve Leyla.
10 yıl sonra yine Paris’te 23 Aralık 2022’de üç Kürt yurtsever ve devrimcinin katledilmesini bir kez daha tüm öfkemizle lanetliyoruz.
Bu saldırının Fransa devleti ve TC ortaklığında yapıldığı açık ve nettir.
9 Ocak 2013’te üç devrimci yurtsever kadının katledilmesinin de sahipleri olan bu insanlığın düşmanı iktidarlar, Paris’i bir kez daha kana buladılar.
‘Münferit’ bir saldırı, ırkçı bir kişinin yaptığı şeklinde ‘motivasyonla’ kendi katilliklerini gizlemeye çalışsalar da bizler biliyoruz ki bu katliamlar bilinçli, planlı ve başta Kürt ulusal mücadelesi olmak üzere, demokratik, devrimci mücadele yürüten her kesime yönelik yapılan ırkçı-faşist bir saldırıdır.
Başta sistemin en fazla ötekileştirdiği, sınıfsal- ulusal baskı ve cinsel sömürüyü yaşamın her alanında yaşayan kadınlar, kadın düşmanı erkek-devlet sisteminin sahiplerinin bu faşist saldırılarına karşı hesabını elbet soracağız.
Bu tür saldırıların bizleri yıldıramayacağını, korkutamayacağını, susturamayacağını bir kez daha teyit ediyoruz.
Kahrolsun faşizm, yaşasın birlikte ve örgütlü mücadelemiz!
Yaşasın kadın dayanışmamız!
Jin Jiyan Azadi !

Londra Kadın Dayanışma Platformu