Home , Haberler , Polis Gaz bombalarıyla Taksime saldırdı: Onlarca yaralı var

Polis Gaz bombalarıyla Taksime saldırdı: Onlarca yaralı var

polisİSTANBUL |11-06-2013 |Sabah erken saatlerde binlerce polisin Taksim Meydanı’nda Geri Parkı direnişçilerine yönelik gerçekleştirdiği saldırı ardından başlayan çatışmalar devam ederken,  onlarca kişi yaralandı.

Sabahın erken saatlerinde Tarlabaşı, Beşiktaş ve Gümüşsuyu yönünden toplanan binlerce çevik kuvvet polisi, saat 07.30 dolaylarında Toma ve Akrepler eşliğinde Taksim Meydanı’na girdi.

Meydanda çadırlarında bekleyen eylemcilere gaz bombaları ile saldıran polis, meydanın boşaltılması yönünde anonslar yaptı. Gezi Parkı’na müdahale etmeyeceklerini söyleyen polisler, sadece Taksim Meydanı’nın boşaltılması yönünde çağrı yaptı.

Taksim Meydanı’na giren polisler, Atatürk Anıtı ve AKM’deki pankart ve resimleri yırtarak yerine iki Türk bayrağı astı.

Polisin saldırıları üzerine Taksim, Sıraselviler ve Talimhane bölgelerinde gruplar ile polis arasında çatışma çıktı. Kitle, polisin gaz bombalarına, taş ve havai fişeklerle karşılık verdi.

Ortalık gaz dumanına boğulurken, bir TOMA aracı atılan Molotof sonucu alevler içinde kaldı. Diğer iki TOMA aracı tarafından söndürülen yangında TOMA aracında büyük hasar meydana geldiği görüldü.

Gezi Parki içerisindeki revire kaldırılan yaralılardan, kafasına değen gaz bombası kapsülü ile yaralandığı öğrenilen HDK Yürütme Kurulu üyesi Alp  Altınörs’in durumunun ağır olduğu bildirildi.

Gezi Parkı merdivenlerine atılan gaz bombası sonucu 2 kişi, Talimhane tarafında ise bacağına gaz bombası kapsülü gelen ESP İl yöneticisi Erdal Demirhan ile başına ve ayağına gaz bombası kapsülleri gelen iki kişi daha yaralandı.
Böylece yaralı sayısı  henüz tam olarak bilinmemekle birlikte onlarca olabilecegi tahmin ediliyor.

Taksim  Gezi Parkı  Komitesi, Halkı Taksime sahip çıkmaya çağırdı. Saat 12.30 da bir miting yapılması bekleniyor.