Anasayfa , Avrupa , Pirsus Katliamına Frankfurt’tan Öfke Yükseldi

Pirsus Katliamına Frankfurt’tan Öfke Yükseldi

ffm_protest_pirsusFRANKFURT | Pirsus’ta (Suruç) yaşanan Sosyalist gençlerin katledilmesini protesto etmek için Gar önünde toplanan 500ü aşkın kitle, şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Devrimci-demokrat ve yurtseverlerin oluşturduğu, Alman devrimcilerinin desteklediği yürüyüş, Römer alanında son buldu.

Demokratik Güçbirliği Platformu bileşenlerince gerçekleşen eylemde, Pirsus’ta yaşanan katliamlara ilişkin Türkçe ve Almanca bilgilendirmeler yapıldı. Açıklama sırasında ve sonrasında sık sık ‘Şehit Na mırın!’ ‘Biji Berxwedana YPG!’, ‘Çocuk Katili Erdoğan!’ ‘Faşit Devlet Hesap Verecek!’ ‘Devrim Şehitleri Ölümsüzdür!’ sloganları atılarak, katliamda rolü olan TC devletinin faşist politikaları lanetlendi.

Protesto yürüyüşü sonrasında miting alanında AGİF, ATİF, NAW-DEM, ADHK, Hessen Alevi Birliği ve Ciwaka Azad adına açıklamalar yapıldı.  AGİF adına yapılan açıklamada katliamı gerçekleştirenlere inat daha çok insanla Kobanê inşasına katılacaklarını ve saldırıları boşa çıkaracaklarını belirtti. ATİF temsilcisi katliamı lanetlediği konuşmasında, katliamın, Rojava’da süren savaşın ve Avrupa’da yürütülen ATİK’e yönelik operasyonların, emperyalist bir konseptin parçaları olduğunu vurguladı ve korku ve sindirme çabalarını boşa çıkaracaklarını dile getirdi.

Yapılan konuşmalarda Cummartesi olacak etkinliğe çağrıda bulunuldu.

ffm_protest_pirsus1