Home , Haberler , İstanbul'da binlerce kişi 'NATO'ya hayır' dedi

İstanbul'da binlerce kişi 'NATO'ya hayır' dedi

ist-natoyahayir-mitingİSTANBUL | 13 – 04 – 2009 | NATO’nun kuruluşunun 60. yılında Kadıköy’de bir araya gelen binlerce kişi, NATO’nun dağıtılmasını istedi. NATO’nun kuruluşunun 60. yılında Kadıköy İskele Meydanı’nda NATO karşıtı miting düzenlendi. Tepe Naitulus önünde biraraya gelen yaklaşık 5 bin kişi mitingin yapılacağı meydana doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte, „60 yıllık savaş örgütü NATO dağıtılsın“, „NATO’ya hayır“ pankart ve dövizleri taşınarak, sık sık „Kahrolsun NATO“, „Kahrolsun MİT, CİA, Kontrgerilla“, „Katil ABD Ortadoğu’dan defol“ sloganları atıldı.

ist-natoyahayir-miting2Mitinge katılanlar arasında, NATO yazılı siyah kıyafet giyenler, ellerinde ayakkabı taşıyanlar dikkat çekti. Yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na başsağlığı mesajı içeren bilboardlara „Maraş’ı unutmadık, ilahi adalet“ yazıların yazılması da dikkat çekti. Polisin geniş „güvenlik“ önlemi aldığı miting saygı duruşu ile başladı.

Mitinge aralarında Partizan, Halk cephesi, BDSP, EMEP, SDP, ESP, Tabip Odası, KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB vb. çok sayıda kurum katıldı. Partizan kitlesi mitinge emperyalizm karşıtı dövizler, flamalar ve „Emperyalist saldırganlığa, yoksulluğa, işsizliğe ve NATO’ya hayır“ yazılı pankart ile katıldı.

ist-natoyahayir-miting3Mitingin açılış konuşmasını yapan sanatçı Suavi, 60 yıldır halklara karşı politika kararlarının NATO toplantılarında alındığını söyledi. ABD Başkanı Obama’nın Türkiye’ye yapacağı ziyarete de değinen Suavi, „Halklara karşı yeni siyasal anlaşmalar için yeni pazarlıklar için Türkiye’ye geliyor“ dedi. Dünyadaki bütün kontrgerilla örgütlenmelerinin, faili meçhullerin ve katliamların arkasında NATO’nun olduğunu söyleyen Suavi, NATO’nun dağıtılmasını istedi. Miting Grup Yorum, Hakan Yeşilyurt ve Hilmi Yarayıcı’nın verdiği müzik dinletileri ile sona erdi.

Kaynak: Umut Yayımcılık