Anasayfa , Avrupa , PARİS 'TE BÜYÜK ÖFKE VE SAHİPLENME YÜRÜYÜSÜ..

PARİS 'TE BÜYÜK ÖFKE VE SAHİPLENME YÜRÜYÜSÜ..

celenk paris 1PARiS |13-01-2012 |Kürt ulusal hareketinin kurucularından ve yaklaşık kırk yıllık mücadele tarihi boyunca tavizsiz ve direnişçi kimliğiyle öne çıkan yiğit kürt kadındevrimcisi Sakine Cansız ile KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Şeylamez’in haince katledilmelerine karşı öfke Paris sokaklarında sel olup taştı. Üç kürt devrimcisinin katledildiği haberinin duyulmasından bu günkü büyük miting ve yürüyüşe kadar , başta kürt ulusuna mensup emekçi ve devrimciler olmak üzere tüm Türkiye ve Kürdistan’lı devrimciler tarafından olması gerektiği gibi ciddi bir biçimde sahiplenildi.Perşembe gününden itibaren kitleler Kürdistan Sanat Akademisi önünden ayrılmadılar.

 

Kürt ulusal hareketinin kurucularından ve yaklaşık kırk yıllık mücadele tarihi boyunca tavizsiz ve direnişçi kimliğiyle öne çıkan yiğit kürt kadın devrimcisi Sakine Cansız ile KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Şeylamez’in haince katledilmelerine karşı öfke Paris sokaklarında sel olup taştı.

Üç kürt devrimcisinin katledildiği haberinin duyulmasından bu günkü büyük miting ve yürüyüşe kadar , başta kürt ulusuna mensup emekçi ve devrimciler olmak üzere tüm Türkiye ve Kürdistan’lı devrimciler tarafından olması gerektiği gibi ciddi bir biçimde sahiplenildi.Perşembe gününden itibaren kitleler Kürdistan Sanat Akademisi önünden ayrılmadılar.

Bugün Avrupa’nın dört bir yanından on binlerce kişi miting ve yürüyüşün düzenleneceği Paris’in Gare de l’Est bölgesine akın etti.Kitlelerin bir bölümü Kürdistan Sanat Akademisi önünde toplanıp oaradan miting alanına yürürken kitlenin diğer bir bölümüde Gare de l’Est önünde toplandılar.Sürekli katliamı kınayan ve katliama karşı direniş sloganları atıldı.

paris protesto 1

Üç kürt devrimcisinin katledilmesi büyük bir öfke ile protesto edilirken aynı zamanda bu katliam Türkiye ve Kürdistan’lı demoktatik kurum ve devrimci örgütlerin güçlü bir ortak karşı duruşunun gerçekleşmesinide getirdi. PKK , KCK , PYD , PJAK , TKP/ ML , MLKP , MKP , TİKB , TKİP , KDO ,KKP , ATIK , Yeni Kadın ,Partizan , ADHK , DİDF , SKB, Devrimci Proletarya , Alevi ve Ezidi kurumları gibi devrimci ve demokratik kurum ve örgüt taraftarları bayrak ve pankartları ile coşkulu bir biçimde katliama karşı birlikte bir karşı duruş ve sahiplenme gösterdiler. Yine Fransız Komünist Partisi ve Tamil Elam Kaplanları bileşenleride mitingte hazır bulundular,

Bu durum bile başlıbaşına kürt ülüşünün mücadelesini suikastlerle , toplu katliamlarla , göz altında kayıplarla sindirmeyi susturmayı hesaplayan karşı devrimci güçlerin asla istediklerini elde edemeyeceklerinin , tam aksine Kurt- Türk ve çeşitli milliyetlere mensup emekçi ve devrimcilerin öfkelerinin dahada bilenmesine neden olduklarının göstergesi olmuştur.

Yürüyüşün başlamasıyla birlikte TKP / ML – YDK ‘nin katliama ilişkin hazırladığı açıklama ve ATIK ‘in hazırladığı bildiriler dağıtıldı. Yine DEKOP – Paris adına çıkarılan katliamı kınayan ve sahiplenmeyi içeren ortak açıklamada buradaki kitleye dağıtıldı.

Gare de l’est önünde bir araya gelen on binler buradan sloganlar eşliğinde Coloniel Fabien meydanına doğru yürüyüşe geçti. Miting alanında BDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş , Gülten Kısanak ve DTK eşbaşkanı Aysel Tuğluk başta olmak üzere bir çok önde gelen kürt siyesetçi tarafından konuşmalar gerçekleştirildi . Tüm konuşmalardaki ortak vurgu , bu tür cinayetlerle kürt ülüşünün mücadeleci güçlerinin korkutulup sindirilmesinin hedeflendiği ama bu tür katliamların kendilerini yıldırmak bir yana azimlerini daha da fazla bilediği ve daha fazla mücadele edecekleri yönlüydü.

Kürt kadın devrimcilerine karşı gerçekleştirilen bu haince saldırı sonrası ortaya konulan ortak karşı duruş ve sahiplenme bir kez daha göstermiştir ki kitleler bir kez ayağa kalktığı ve davasına inanıp gönül verdiği zaman hiç bir karşı-devrimci güç ve saldırı onları mücadele etmekten alıkoyamaz.